|
Autor |
Wiadomość |
slavu
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8L D2
|
Wysłany: 2012-04-01, 23:19 [D2 97 4.2PB
] Problem z uruchomieniem samochodu i otwarci
|
|
|
witam Was serdecznie,
potrzebuję pomocy klubowiczów. Tak się zdarzyło, że moje A8 D2 4.2 stało sobie całą zimę w garażu. Nie było mnie, nie miałem czasu jeździć. Niestety, nie wymontowałem przed zimą akumulatora. Podchodzę teraz z pilotem - zero reakcji. Otwieram z kluczyka drzwi - wsiadam, przekręcam - A8 is total dead. Próbuję otworzyć bagażnik z kluczyka, by naładować akumulator - !!! nie mogę - zamek się nie przekręca, nie otwiera. Wlewałem już do niego smarowidła różne strzykawką - zero reakcji.
Co robić ? jak go otworzyć ?
albo jak podać prąd, by zadziałała elektryka i zamek się odblokował z wnętrza samochodu ?
no katastrofę po totalu mam ! załatwiłem się
może znacie kogoś w Warszawie, Kto mógłby mi pomóc ?
dziękuję z góry i liczę na pomoc
slavu |
|
|
|
|
|
|
|
tomi26
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Automat
Zasilanie: ON
Imię: Tomasz
Jeżdzę: Vectra C.
Pomógł: 17 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 494 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: 2012-04-02, 00:32
|
|
|
W tym temacie koledzy tomek87g, i mdamian piszą jak sobie poradzić z otwarciem bagażnika gdy padnie aku ;-)
http://www.a8team.pl/topics57/6697.htm#69866 |
_________________ Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli |
|
|
|
|
|
|
|
slavu
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8L D2
|
Wysłany: 2012-04-02, 15:14
|
|
|
dziękuję bardzo za info, będę próbował wpiąć się w skrzynkę z bezpiecznikami, muszę pożyczyć dobry akumulator,
pozdrawiam
slavu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|