witam.odebrałem niunie po regeneracji konwektera i naprawy skrzyni.teraz wiem jak tiptronic powinien pracować.ale mam pytania bo 6 miesięcy gwarancji szybka mina a co mnie nie pokoi;jadac okolo 140km/h po zdjeciu nogi z gazu obroty spadajac faluja w zakresie około 400-500.druga rzecz zmieniając ręcznie biegi przed zmiana obroty idą lekko do góry dodam ze w trybie automatycznym tego nie ma na zadnym biegu.dużo kasy dałem i chce pare lat pojezdzic.prosze o fachowa pomoc.pozdrawiam
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2013-06-23, 17:07
krystek78, A gdzie robiłes skrzynke?? Z tego co piszesz to cos dziwnie się zachowuje. Ja nie miałem takich ani nie mam dalej objawów. Ile przejechałes od remontu?? Kiedy musisz na pierwszy serwis pojechać?
robilem u piotra tarki z zor.po 1000km wymienic olej.tez mi cos nie pasuje.dlatego wypytuje zanim tam pojade.moze konwekter zle zregenerowany.podobno w holandi robiony
W zesżłym roku na forum był chyba ktos z tamtego rejonu i cos miał niebardzo doświadczenie z tamtym warsztatem. Polecilem mu "mój"serwis i tam był juz zadowolony. Nie wiem czemu regeneracje robił gdzieś w Europie skoro w Pl mają ogarniete te tematy. Wymienić olej po 1000 to ok bo tak trzeba ale zachowanie Twej skrzyni ma wg mnie wiele do zyczenia. Posmigaj do tej pierwszej wymiany i zgłoś facetowi że to i tamto sie dzieje nie tak a jak bedzie coś marudził to mu powiedz że innymi jeździłes i tego nie ma.
wiem jest warsztat w żorach co wałkują zdrowo ludzi.byłem u tego co mi robił skrzynie i przy zmianie oleju wymieni mi jakąs płyte co jest kolo filtra w skrzyni
Wysłany: 2013-06-24, 16:31
To chyba chodzi mu o mechatronikę. U mnie była ona czyszczona i zazwyczaj to pomaga ale nie zawsze.
mozliwe.ma wymienic.ja juz grosza mu nie dam.bede ich nadzorowal.a tak to zero szarpniec przy pryndlowaniu :mrgreen: i fajnie przyspiesza.jezdzilem ostatnio insignia auto za 50 tys.ale w polowie tak dobrze sie nie prowadzi jak nasze osemki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum