|
Autor |
Wiadomość |
ryba737
Użytkownik
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: Audi a8
|
Wysłany: 2011-08-23, 15:28 [D2 98 2.8PB
] Po odłączeniu akumulatora nie odpala
|
|
|
Witam koledzy prosze o pomoc,odłączyłem w swojej A8 aku żeby go naładować poniewaz był troszke słaby po podłaczeniu autko kreci lecz nie zapala.Prosze o pomoc. |
|
|
|
|
|
|
|
wolek
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Michał
Jeżdzę: SuperB
Pomógł: 26 razy Wiek: 37 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 726 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2011-08-23, 21:35
|
|
|
kolego wygląda na to że straciłeś nastawy podstawowe co się zdarza 1 na 100 przypadków. wg. mnie bez kompa nic sie nie dowiesz, dodatkowo przy podłączaniu aku mogło dojść do skoku napięcia i usadziło jakiś bezpiecznik/przekażnik np. od pompy paliwowej co również unieruchamia jednostkę. |
_________________ Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
gardeliusz
Użytkownik
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Maciek
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2011-08-24, 00:59
|
|
|
nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoc samochodow dosc mocno skomputeryzowanych nie powinno sie odlaczac od akumulatora na dlugo bo moze sie stać np to co Tobie |
|
|
|
|
Klimass1
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 4HP-24
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian/Dawid
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 4 razy Wiek: 51 Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 387 Skąd: Syców
|
Wysłany: 2011-08-25, 11:15
|
|
|
gardeliusz napisał/a: | nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoc samochodow dosc mocno skomputeryzowanych nie powinno sie odlaczac od akumulatora na dlugo bo moze sie stać np to co Tobie |
Tutaj się nie zgodzę, robimy bardzo często A8 D2 i A8 D3 , niemal za każdym razem przy większych naprawach aku jest odłączone i nic się nie dzieje, ostatnio przy wymianie skrzyni w D2 stała bez aku jakiś tydzień, po poskładaniu wszystkiego odpaliła za 1 strzałem.
Tak jak kolega jeszcze wyżej napisał bez kompa nic się nie dowiesz, bezpieczniki sprawdź , w szczególności ten od pompy paliwa jak napisał kolega. |
_________________ Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|