Witam od paru dni gps robi mnie za konia jadę ulicą a on pokazuje mi ,że jadę ulicą równoległą bądź po lesie i to nie wina mapy bo jeździłem tamtędy 100 razy i zawsze było ok . Co padło ,że tak się stało ??? po prostu gps jakby stracił dokładność.
Nawigacja to navi plus mapy dx2
navi długo nie potrafiło złapać żadnej satelity po dłuższym czasie złapała jedną a potem trzy .Czy to już wystarczająca liczba 3 satelity bo maximum jest tam 8 kropek?
Wysłany: 2014-10-06, 11:44
Może jakiś problem z anteną? 3 satelity trochę mało-5 to optymalnie jest jak patrze po swoich navigacjach.
Antena już rozebrana i wyczyszczona i przelutowana na nowo. Po 16 latach nawet mimo ze uszczelka nie puszcza wody to korozja na plytce i podstawce się pojawiła. Wszystko wyczyszczone i teraz 6 satelit minimum . Plytka jest przylutowana do podstawki a pomiedzy nimi bylo az czerwono , wyczyscilem to powinno na parę lat wystarczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum