|
Autor |
Wiadomość |
patryk1
Użytkownik
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 2,5
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Patryk
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2016-01-12, 21:10 [D2 99 2.5TDI
] AFB spory ubytek oleju.
|
|
|
Witam,
jak w temacie. Oleju było na minimum, więc dolałem 1l i poziom doszedł do maximum. Przejechałem autem ok 300-400 km , i olej na bagnecie z jednej strony bagnetu jest lekko nad minimum z drugiej poniżej. Nie widać raczej wycieku pod autem. Raczej bo obecna plucha i błoto uniemożliwia dokładną weryfikację. Auto przy pierwszym rannym odpaleniu trochę dymi na niebiesko ale tym się nie przejmowałem bo widocznie są słabe świece żarowe i to pewnie stąd. Na dniach mechanik dokona dokładniejszych oględzn. Auto podczas jazdy nie dymi. Proszę o podpowiedzi gdzie szukać ewentualnych przyczyn w tych motorach. |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-01-12, 21:13
|
|
|
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie z regulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty |
|
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
szeryfisch
Moje A8
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 6600
Skrzynia: AOD
Imię: Paweł
Jeżdzę: 1978 Lincoln Continental
Pomógł: 44 razy Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1294 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2016-01-12, 21:30
|
|
|
turbina? |
_________________ Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia |
|
|
|
|
patryk1
Użytkownik
|
Wysłany: 2016-01-13, 11:18
|
|
|
Całkiem możliwe. Zlecę to do sprawdzenia. Auto ogólnie nie dymi. Co ważne, czasem raczej na zimnym odczuwam, że auto jest bardzo mulaste, tak jakby coś je trzymało. To samo czasem dzieje się przy przyspieszaniu , czasem "łapie" po jakiejś chwili. Może to wskazuje na turbo? |
|
|
|
|
|
|
|
patryk1
Użytkownik
|
Wysłany: 2016-01-14, 14:34
|
|
|
Witam, ponownie. Wczoraj po południu przy odpaleniu auta po jednodniowym postoju zauważyłem olej pod autem. Widoczne plamki, ciężko stwierdzić czy duże, bo przy obecnych roztopach ze wszystkiego zrobiło się błoto. Czyli raczej można stwierdzić, że mamy wyciek. Auto w poniedziałek jedzie na oględziny. Proszę o podpowiedzi, co wskazać mechanikowi jako typowe ewentualne miejsca wycieków w 2.5 TDI. |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-14, 17:34
|
|
|
patryk1, jak masz czysty silnik to znajdzie sie skąd leci jak masz uwalony to go umyj i poczekaj az się pojawi. Miejsc do wycieku może byc sporo. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|