Wysłany: 2017-04-13, 18:40 [D2 99 3.7PB/LPG
] Problem z przyspieszeniem od czego zacz
Witam mam taki problem z moja D2 3.7 260km a mianowicie gdy przekraczam 4,5 tysiecy obr. to nie chce się zbierać przerywa itp i jak jade tak normalnie ze trzymam 2 tys to tak jakby delikatnie co przerywalo. Na kompie mechanik powiedzial ze był błąd Obciążenia silnika. Dodam jeszcze że skrzynia nie wpada w tryb awaryjny i jeszcze jak jej depne to nie chce zmienic biegu jak upuszcze gazu zmieni jak jade normalnie zależy jak to jest i nie wiem jak to wytłumaczyc hmm. Wymieniłem kolektor ssący bo miałem zatarte klapy i kolektor jest z większą przepustnica i dodam ze na tej dużej wywalało błąd ABS ale dałem graty z mojej starej i już nie wywala a numer był taki sam ale ta wieksza miala A na końcu. Nie wiem czy to wina kolektora czy co ale chyba nie.Może wina sterownika albo mechanika podciśnienia działają zasysa klapy jak odpalę itp Może ktoś miał podobny problem.Dziwny i nie łatwy temat do zjedzenia. Proszę o pomoc i pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum