|
Autor |
Wiadomość |
granatone1
Użytkownik
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Triptronic
Zasilanie: PB
Imię: Robert
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2011-09-26, 13:42 [D2 99 3.7PB
] Przepływomierz a ABS i ESP
|
|
|
Witam . Maly problem z ESP I ABS , wyjelem na chwile filtr powietrza i przejechalem do sklepu po nowy. w miedzy czasie zapalily sie kontrolki ABS i ESP , i jak zatrzymalem zgasl mi samochod. Czy palace sie kontroli moga byc spowodowane przeplywomierzem ? na komputerze pokazuje blad przeplywomierza. z gory dzieki |
|
|
|
|
|
|
|
nils
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: W12
Skrzynia: Tiptronic
Imię: nils
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 57 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-09-26, 14:43
|
|
|
Tak, przekroczenie wartości granicznych w sygnałach z przepływomierza (masa powietrza, temperatura powietrza) powoduje pojawienie się w układzie informacji o błędzie zarejestrowanym przez ECU i wtedy sterownik ABS'u odłącza swój podsystem i w efekcie również ESP, którego jest częścią. |
|
|
|
|
|
|
|
granatone1
Użytkownik
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Triptronic
Imię: Robert
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2011-09-26, 14:53
|
|
|
nils napisał/a: | Tak, przekroczenie wartości granicznych w sygnałach z przepływomierza (masa powietrza, temperatura powietrza) powoduje pojawienie się w układzie informacji o błędzie zarejestrowanym przez ECU i wtedy sterownik ABS'u odłącza swój podsystem i w efekcie również ESP, którego jest częścią. |
Wielkie dzieki kolego |
|
|
|
|
tomek87g
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: S8 D2 [AHC]
Pomógł: 12 razy Dołączył: 24 Sty 2011 Posty: 279 Skąd: Wpy:)
|
Wysłany: 2011-09-27, 18:43
|
|
|
z ciekawostek odnośnie przepływki
np. jak zapomie się podpiąć wtyczkę od przepływki to nie dość że nie działa ABS i ESP to jeszcze skrzynia w trybie awaryjnym na fisie :shock: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|