Autor |
Wiadomość |
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-11-25, 22:18
|
|
|
Dla forum?? No jak ktoś od nich bedzie miał problem i bedzie mi to potrafił wyjaśnić jakoś logicznie to zapraszam do mnie może nie dostanie skrzynią po łbie
A kolegehadwao, prosze o udokumentowanie afery,możesz wrzucic na poczatek fakture potem opinie biegłego |
|
|
|
|
|
|
|
hadwao
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: audi a8
|
Wysłany: 2015-11-25, 22:22
|
|
|
Apophis napisał/a: | Kiedyś ta firma robiła dobrze ale to było kiedyś. od roku docieraja do mnie jedynie złe opinie a twoja to juz szczyty bije.
Prosze bys zrobił to jak trzeba czyli rzeczoznawca co stwierdza z faktura w reku autentycznośc napraw i potem możesz się do nich z prawnikiem udac celem zwrotu kasy całej pod groźbą sprawy w sądzie.
Dlatego całej kwoty bo w obliczu takiego oszustwa nie możesz byc pewny że ktokolwiek coś tam zrobił. |
wolałbym uniknąć sprawy w sądzie ale jak trzeba będzie to się zdecyduje |
|
|
|
|
|
|
|
hadwao
Moje A8
|
Wysłany: 2015-11-25, 22:28
|
|
|
Apophis napisał/a: | Dla forum?? No jak ktoś od nich bedzie miał problem i bedzie mi to potrafił wyjaśnić jakoś logicznie to zapraszam do mnie może nie dostanie skrzynią po łbie
A kolegehadwao, prosze o udokumentowanie afery,możesz wrzucic na poczatek fakture potem opinie biegłego |
Na razie mam nadzieję że sprawa wyjaśni się w ciągu kilku dni , jeżeli potwierdzą się informacje jakie przekazał mi mechanik to na pewno rozgłośnię tą sprawę w telewizji, bo takich wałków się nie robi.
Jeżeli pieniążki zostaną mi zwrócone to na pewno was poinformuję .
Wstępnie dopóki nie jestem po rozmowie z mid-parts i ekspertyzie od rzeczoznawcy nie mogę stwierdzić czy to co powiedział mi mechanik jest 100% prawdą, ale wszystko na to wskazuje. |
|
|
|
|
Gunner
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Dawid
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2015-11-25, 22:36
|
|
|
Co za idioci, jak można tak sobie popsuć opinię... a kiedyś chyba tylu ludzi do nich jeździło |
|
|
|
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Zasilanie: ON
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-11-25, 22:45
|
|
|
niestety ale spotyka to duża "warsztatów", które patrzą tylko na $ $ $ $ $ $
i kto ich polecał??? litości!!! jest tyle "pozytywnych" opinii w necie a jeszcze mają co robić (?) |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-11-25, 22:48
|
|
|
hadwao, jeszcze raz Ci radze biegiem do rzeczoznawcy z fakturą bo tylko to cie ratuje. |
|
|
|
|
|
|
|
hadwao
Moje A8
|
Wysłany: 2015-11-25, 22:49
|
|
|
jutro zadzwonię do ITM i poproszę o ekspertyzę biegłego sądowego. Proponuję wstrzymać się z obraźliwymi komentarzami na temat tej firmy ,aby znowu nie powstała taka sytuacja jak była wcześniej. Na pewno poinformuję o przebiegu sytuacji |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-11-25, 22:56
|
|
|
hadwao napisał/a: | Proponuję wstrzymać się z obraźliwymi komentarzami na temat tej firmy ,aby znowu nie powstała taka sytuacja jak była wcześniej. Na pewno poinformuję o przebiegu sytuacji |
To w końcu wykiwali cie czy ci się zdaje? Poł neta jak wspomniał Łukasz juz o tym pisze nie tylko my tu cos z przypadku. Twoja sprawa jak sie potoczy tak jak sie toczy juz to przypieczetuje na amen.
A jesli masz obawy to prosiłem cie juz o skany dokumentacji w temat dac. Nawet fotke telefonem |
|
|
|
|
|
|
|
jordan233
Moje A8
Rocznik: 2003
Zasilanie: PB
Imię: Sławek
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 1510 Skąd: GBY
|
Wysłany: 2015-11-25, 22:58
|
|
|
hadwao napisał/a: | jutro zadzwonię do ITM i poproszę o ekspertyzę biegłego sądowego. Proponuję wstrzymać się z obraźliwymi komentarzami na temat tej firmy ,aby znowu nie powstała taka sytuacja jak była wcześniej. Na pewno poinformuję o przebiegu sytuacji |
Działaj działaj ,jak dla mnie to przegięcie.Bo jeżeli sie okaże tak jak mówią twoi mechanicy że skrzynia nawet nie była wyciągnieta za 7 koła to brak mi słów. |
_________________ https://www.facebook.com/...100089709813366
|
|
|
|
|
hadwao
Moje A8
|
Wysłany: 2015-11-25, 23:06
|
|
|
Apophis napisał/a: | hadwao napisał/a: | Proponuję wstrzymać się z obraźliwymi komentarzami na temat tej firmy ,aby znowu nie powstała taka sytuacja jak była wcześniej. Na pewno poinformuję o przebiegu sytuacji |
To w końcu wykiwali cie czy ci się zdaje? Poł neta jak wspomniał Łukasz juz o tym pisze nie tylko my tu cos z przypadku. Twoja sprawa jak sie potoczy tak jak sie toczy juz to przypieczetuje na amen.
A jesli masz obawy to prosiłem cie juz o skany dokumentacji w temat dac. Nawet fotke telefonem |
Wstawiłem auto do warsztatu na wymianę elementu elastycznego i po rozmowie z mechanikami na temat skrzyni powiedzieli mi że na skrzyni oraz na wale jest wyciek i że nie ma żadnych oznak tego że byłą ona wyciągana. Załamany tym faktem opisałem tą sytuację na forum aby się poradzić co mam robić. Udam się na ekspertyzę biegłęgo i jak potwierdzą się przypuszczenia mechaników to będę działął dalej, a jeżeli okaże się że wprowadzili mnie w błąd to przeproszę firmę oficjalnie na forum. Dziwi mnie jednak to że po całkowitym remoncie po przejechaniu 100 km skrzynia cieknie a zgłaszany wyciek wału przed remontem dalej cieknie |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-11-25, 23:11
|
|
|
Jesli cieknie to tak czy siak dali d..y w tej kasie to ja miałem skrzynke suchutka i czysciutka że jeśc z niej mogłeś. Nie ma co sie rozwodzić,działaj z rzeczoznawca i czekamy co sie bedzie dziać w sprawie. |
|
|
|
|
hadwao
Moje A8
|
Wysłany: 2015-11-25, 23:25
|
|
|
Apophis napisał/a: | Jesli cieknie to tak czy siak dali d..y w tej kasie to ja miałem skrzynke suchutka i czysciutka że jeśc z niej mogłeś. Nie ma co sie rozwodzić,działaj z rzeczoznawca i czekamy co sie bedzie dziać w sprawie. |
Moja skrzynia jest brudna i dodatkowo uwalona olejem |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2015-11-26, 00:15
|
|
|
W skład naprawy za 7k zł wchodziło uszczelnienie skrzyni więc skoro cieknie to ktoś ewidentnie dał ciała.. To już jest przegięcie w tej kwocie i to jeszcze bez kosza wstecznego. Konwerter nawet w tej kwocie to spokojnie nowy a nie regenerowany.. |
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2015-11-26, 00:39
|
|
|
majkaistefan napisał/a: | -mnie wystarczyl opis jak wymieniaja olej w skrzyni "kolegi" FOSS.Bardzo goraco polecal. |
Widzę, że znowu postanowiłeś załatwić coś przez forum (maila nie otrzymałem, telefon nie dzwonił).
No ale skoro koniecznie chciałeś "wywołać mnie to tablicy" to do rzeczy....
Polecałem firmę MID-PARTS, przyznaję że tak właśnie było.
Co więcej, nie widzę w tym nic dziwnego ani nic złego - swego czasu robiłem tam parę rzeczy i mi akurat zrobiono dobrze. Poza mną zrobiło tam skrzynie jeszcze kilku kolegów i u nich też było wszystko dobrze więc czemu niby miałem nie polecać?...
Niestety Stefan, szklana kula nie działa a wróżką nie jestem - 2 lata temu nie mogłem wiedzieć, że jakość usług tego warsztatu istotnie się zmieni.
Jeżeli twierdzisz inaczej to proszę, wskaż palcem kiedy ostatni raz polecałem tą firmę?
I wskaż palcem gdzie opisywałem jak w moim aucie przebiegła wymiana oleju w skrzyni biegów bo ja sobie nic takiego nie przypominam.... czekam.
Z google potrafisz korzystać to z forumową wyszukiwarką też sobie poradzisz....
dla ułatwienia link (żeby nie było, że akurat u ciebie tego tam nie ma): http://www.a8team.pl/search.htm
W polu "Szukaj Słów Kluczowych" wpisujesz "mid*" a w polu "Szukaj Autora" wpisujesz "FOSS"
To jak już się zapoznasz z wynikami wyszukiwania to pokaż teraz wszystkim publicznie jakie to ciekawe rzeczy tam wypisywałem i jak "gorąco" polecałem tą firmę i jak opisywałem całą wymianę w moim aucie i kiedy konkretnie to pisałem (data i godzina jest przy każdym poscie).
majkaistefan napisał/a: | Pozniej sie okazalo ze to nie jedyny "kwiatek" a wrecz caly bukiet... |
Jaki znowuż "kwiatek" i jakiż znowuż "bukiet"?
Widzę, że na temat mojego auta wiesz więcej niż ja sam i kilku innych kolegów... no ciekawostka, prawie jak z programu "Sensacje XX wieku"
Tak jak już kiedyś pisałem olej w skrzyni zmieniałem w nim 3 razy - pierwszy raz przy około 190kkm, później 250kkm i ostatni raz na przełomie marca i kwietnia zeszłego roku coś w okolicach 300kkm - coś w tym złego?
Niedawno w ASO zrobiłem również update softu w sterowniku skrzyni - czy to coś złego?
Teraz mam najechane coś ponad 350kkm i o dziwo wciąż jeszcze jeździ.
Daj spokój - jeżeli jeszcze tego nie zauważyłeś to twoje wypowiedzi z podtekstem personalnym i jakimś dziwnym zawoalowanym przekazem nie tylko nie bawią ale też niestety nic mądrego do tematu nie wnoszą |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
hadwao
Moje A8
|
Wysłany: 2015-11-27, 08:56
|
|
|
Jestem po wstępnych rozmowach z firmą i przed wizytą u biegłego sądowego. Proszę administrację strony o zamknięcie tego tematu do momentu kiedy sprawa się nie wyjaśni. Na pewno poinformuję was jak sprawa się skończyła. |
|
|
|
|
|