Autor |
Wiadomość |
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
|
|
|
|
|
|
|
LiVeD
Użytkownik
Rocznik: 2012
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: D4
|
Wysłany: 2014-05-20, 22:17
|
|
|
ok Panowie napinacz wymieiony, mój "nowy mechanik" stwierdził że po wymianie uszczelek pod głowicy ten gość co to robił podokręcał te śruby które podtrzymują wałek na oko, a nie według książki. Jeden wałek był przesunięty o jeden ząb ten gdzie był wymieniony popychacz o dwa. Natomiast teraz mam inny problem, a mianowicie:
jest pięć "łap" które podtrzymują wałek, i u mnie jest pęknięta druga od strony chłodnicy lewa strona. Stwierdził że można tak jeździć problemu może nie być, ale może się pojawić, ruletka Byłem w niemieckim serwisie i chłopacy stwierdzili że ta łapa nie występuje osobno i musiałbym kupić całą głowicę 2.000E. Poradźcie co robić, foto wkleję jutro nie jest to pęknięcie przy wałku tylko nieco bliżej śruby mocującej, wałek nie powinien wpadać w wibrację bo reszta łap i śrub przykręcona książkowo, ta pęknięta również. |
|
|
|
|
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2014-05-21, 05:20
|
|
|
daj foto bo jakoś nie za bardzo łapię o co chodzi |
|
|
|
|
|
|
|
LiVeD
Użytkownik
|
Wysłany: 2014-05-21, 11:51
|
|
|
Dziś pojechałem po odbiór samochodu. Odpaliliśmy naciągneło olej i jazda próbna super (wymieniałem też wszystkie świece i jedną cewkę). Pojechaliśmy aby uregulować płatność wsiadam do auta pod warsztatem odpalam a on trzyma obroty nie faluje, ale pracuje jak diesel. Mechanik mówił że wymieniał przewody podciśnieniowe bo stare były sparciałe czy to może być przczyną że któryś się wypiął, podczas jazdy było ok, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu dziwnie zaczął pracować? |
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2014-05-21, 15:34
|
|
|
LiVeD, tzn, jak dziwnie? Możesz jaśniej opisać co się dzieje ? |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2014-05-21, 20:07
|
|
|
kowale |
|
|
|
|
LiVeD
Użytkownik
|
Wysłany: 2014-05-21, 21:30
|
|
|
Teraz juz cos wiem od mechanika. Byl u niego jakis spec z Audi i stetoskopem sprawdzali co powoduje ten dzwiek jak w dieslu. Okazalo sie ze pomiedzy walkami jest jakis pierscien tuleja nie wiem jak to przetlumaczyc na polski i ona zostala wyrobiona, pozbycie sie tego to tulko i wylacznie wymiana glowicy na regenerowana lub nowa. Orzekli ze gosc ktory mi wczesnie robil samochhod i przy wymianie uszczelek glowicy podokrecal za mocno sruby zle ustawiony lancuch tez swoje zrobil i po tym co mi teraz zrobili czyli wymienili mi napinacz ustawili poprawnie lancuchy pokasowali te luzy i wyszla ta tulej. Czy to moze byc prawda jesli tak ile kosztuje regenerowana glowica, czy jesli by to waszym zdaniem nie bylo to czy moge od Was prosic numer do kogos z forum kto by wytlumaczyl tym mechanikom tu ze sie myla jeden z nich mowi po polsku pomozcie bo juz mi nerwow i sily zaczyna brakowac |
|
|
|
|
|
|
|
|