Wysłany: 2018-05-01, 19:38 [D2 99 4.2PB/LPG
] Przełączniki multifunkcyjne do radia i
Witam wszystkich,
Potrzebuję wsparcia technicznego. Mam problem z przyciskami multifunkcyjnymi w kierownicy mojej A8D2 polifcie. Usterka w zasadzie występuje od samego początku jednak dopiero teraz zabrałem się za jej usuwanie i nie mam bladego pojęcia co robię nie tak.
Spośród wszystkich przycisków na kierownicy działa tylko jeden: R/T nie działa niestety możliwość przełączania kanałów radia góra/dół oraz po prawej stronie kierownicy głośność. Dziś rozebrałem przyciski, sprawdziłem styki na przyciskach, przejście jest, sprawdziłem płytkę zimnych lutów nie znalazłem na diodzie przy pomocy zwykłego uniwersalnego multimetru. sprawdziłem też przewody w kierownicy i też nic nie znalazłem podejrzanego. Przyczyny szukałem w kierownicy ponieważ kiedyś przypadkiem zadziałało.... Nie mam pojęcia gdzie szukać dalej przyczyny problemu, Radio jakie posiadam to 8AY = Jednostka radia-systemu nawigacyjnego według kodu z naklejki w bagażniku.
Jeśli zapomniałem podać jakiejś ważnej informacji proszę o upomnienie mnie postaram się jak najszybciej wyedytować posta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum