|
Autor |
Wiadomość |
kryhawrc
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Krystian
Jeżdzę: A8 D2 FL
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2014 Posty: 369 Skąd: Gorzów / Hooge Zwaluwe
|
Wysłany: 2016-05-14, 12:24 [D2 00 4.2PB/LPG
] Wyciek paliwa.
|
|
|
Witam. Mam mały problem. Od góry zbiornika wycieka mi gdzieś paliwo. Po dostaniu się do kosza pompy widać że z wierzchu kosz był mokry. Wybrałem wszystko odpaliłem i niby na postoju nie leciało. Poskladalem wszystko do kupy, pojeździem, no i kapie. Widzę że jeden przewód jest metalowy, a drugia kruciec gumowy. Czy one dalej( poza koszem) są gdzieś jeszcze łączone? Choć w sumie góra zbiornika była sucha. Nie ma pojęcia jak to z kad leci. Teoretycznie to paliwo może tylko przewodami się wydostać na zewnątrz?
Jeśli ktoś miał podobny problem prosiłbym o pomoc
[ Dodano: 2016-05-14, 15:16 ]
Poszedłem jeszcze raz rozebrać wszystko od nowa. W koszu we wnece ( tam gdzie jest długa metalowa śruba i Wtyczka) stało paliwo.
Wąż zasilający nie był mokry. Przelewowy też suchy. Wcześniej wymieniłem też oring w długiej ślubie.
Zostawiłem auto na pół godziny i sucho. Wydaje mi się ze leci tylko podczas jazdy.
Co tu jest grane? |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-14, 16:53
|
|
|
Nieszczelnośc na tejże srubie z tego wynika sie pojawia gdy jeździsz z pełnym lub prawie pełnym bakiem. |
|
|
|
|
|
|
|
kryhawrc
Moje A8
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2014 Posty: 369 Skąd: Gorzów / Hooge Zwaluwe
|
Wysłany: 2016-05-14, 17:44
|
|
|
No zgadza się. Auto było zatankowane na full, ale przez kilka dni nic się się nie dzialo. Dopóki noe zrobiło się cieplej na dworze. Czy temperatura by miała na to wpływ |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-14, 18:54
|
|
|
No jak się paliwo pod wpływem ciepła rozszerzyło to może dośięgnac nieszczelności. |
|
|
|
|
|
|
|
kryhawrc
Moje A8
|
Wysłany: 2016-05-14, 19:34
|
|
|
Racja. Tylko że teraz już było kilka litrów mniej i dalej cieklo. Nawet kapie od spodu. Ciężko to zlokalizować. Bo na postoju nie leci. Chyba będę musiał kogoś zamknąć w bagażniku żeby zobaczyć co się dzieje. |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-14, 19:45
|
|
|
Ale jak jedziesz to sie majta w baku a kilka litrów to wciąż sporo. Wyjeździj do 3/4 ale problemem jest uszczelka kosza lub tej sruby. |
|
|
|
|
|
|
|
kryhawrc
Moje A8
|
Wysłany: 2016-05-14, 21:45
|
|
|
No będę patrzył co się dzieje. Teraz założyłem trochę grubszy oring że ledwo co wszedł. Mam nadzieję że pomoże
[ Dodano: 2016-08-22, 21:17 ]
Chciałem tylko dodać ze problem rozwiązany- ciekło o-ringiem uszczelniającym czujnik poziomu paliwa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|