|
Autor |
Wiadomość |
gibgibon
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Arek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2016-04-21, 15:39 [D2 ALL
] Drążek kierowniczy tylny.
|
|
|
Witam. Wymieniam tylne zawieszenie w A8 2.8 AAH bez quattro i zamówiłem drążek kierowniczy wg. kodu z etki 4D0501529F, a podczas demontażu okazało się, że u mnie jest inny- 4D0501529E (tego w etce online w ogóle nie było). Różnica jest taka, że u mnie od strony koła jest sworzeń, a w nowym tuleja. Wymiary są takie same i na rysunku są one przykręcone dokładnie tak samo, trzeba tylko dać śrubę w miejsce sworznia. Stąd pytanie czy mogę zastąpić stary element tym, który kupiłem czy muszę go wymienić? Dodam, że szukając w sklepach po modelu i silniku wyskakują właśnie takie z tuleją, a nie sworzniem. Proszę o podpowiedź jeśli ktoś wie czy można te części zamienić i z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
|
|
Unknown
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Maciek
Jeżdzę: Audi A8L
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sie 2010 Posty: 208 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2016-04-29, 18:39
|
|
|
zapewne audi w którymś roku zmieniło na taki bez sworznia. założyć śrubę i jeździć
podobna sytuacja miała miejsce z łącznikami staba z przodu.
wcześniej były ze sworzniem, ale się szybko wybijały i później audi zastosowało właśnie takie przelotowe, na śrubę. |
|
|
|
|
|
gibgibon
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Manual
Imię: Arek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2016-05-09, 19:55
|
|
|
Zgadza się, zamontowałem z nową śrubą i jest ok. Dzięki za odp. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|