Silnik cm3: 2500
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Piotrek
Jeżdzę: audi
Wysłany: 2010-06-02, 18:02 [D2 ALL
] elektronika i inne pytania
Witam wszystkich forumowiczów. W związku z niedawnym zakupem a8 pojawiło sie kilka problemów z elektronika. oprócz tego mam kilka pytań i proszę o pomoc . Wszystkie moje pytania zawre w tym poście żebyłatwiej mi było później odczytać odpowiedzi.
Z góry dziękuje za pomoc , oraz proszę o wyrozumiałość ( o nie nabijanie się ze mnie )))
a więc:
-1 od pewnego czasu wiatrak od nawiewu strasznie hałasował w końcu buhnęło dymem i przestał...po wymianie okazało sie że nawet po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka wiatrak obraca sie nadal na najwolniejszych obrotach..żaden mechanik nie może dojść o co chodzi.
-2jakie funkcje spełna solar dach?? utrzymuje odpowiednie napięcie podczas długiego postoju???
-3 do czego służy pokrętło przy prawej nodze a właściwie stopie pasażera???
-4 kupilem wycieraczki do szyb i teraz która ma być wygięta (bo jedna z nich ma kształt łuku) pasażera czy kierowcy??i w która strone. lub na której poprostu ma być taka owiewka??
-5 co może być powodem strasznie słabego świecenia przycisków??tzn na panelu klimatronika,i całej reszty.w słońcu nie widać co jest włączone a co nie.
-6 klima działa jak przycisk "EKO" się świeci czy nie??
-7 czy powodem migającej świecy żarowej może być pęknięta obudowa pompy paliwowej ( silnik dusi się jak poziom paliwa spadnie poniżej 40% )
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Piotr
Jeżdzę: S8 D2 AHC Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1796 Skąd: Włocławek
Wysłany: 2010-06-02, 18:23
1 i 2 Wiatrak obracał się bo solardach jest właśnie od tego a nie od ładowania akumulatora było troszkę o tym - poszukaj
3 Pokrętło w po prawej stronie w nogach pasażera to jest nakrętka od obudowy skrzynki bezpieczników
4. Owiewka na stronie kierowcy
5. Spróbuj regulacją od ściemniania wyświetlacza
6. Jak masz włączony przycisk econ to klima jest wyłączona
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tip
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 Pomógł: 3 razy Wiek: 50 Dołączył: 14 Lis 2009 Posty: 166 Skąd: BTM
Wysłany: 2010-06-02, 18:25
AD1-?
AD2-wentyluje wnętrze samochodu w słoneczne dni(doprowadza prąd do nawiewu)
AD3-prawdopodobnie chodzi Ci o pokrętłó od klapki z bezpiecznikami
AD5-przy prędkościomierzu po prawej stonie masz przyciski od ściemniania i rozjaśniania podświetlenia,może maś sciemnione
AD6-nie
Pioter wyprzedziłeś mnie :mrgreen:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum