|
Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2010-04-01, 19:35
|
|
|
00gtw00 napisał/a: | Jak kupiłem swoją niunie miałem już założone ledy zamiast postojówek. Ku mojemu zdziwieniu po kilku dniach się jedna spaliła i fis nie pokazywał spalonej żarówki. Ściągnąłem biały plastik osłaniający i nie było tam nic poza rezystorem ograniczającym prąc dla diody. Więc wnioskuję, że fis nie sprawdza postojówek? (...) |
Jest tak jak pisałem powyżej...
FIS nie kontroluje poprawności działania przednich świateł pozycyjnych a LED-y z rezystorem oszukującym FIS to w wielu przypadkach pobożne życzenie sprzedającego a nie rzeczywistość :-P
Temat żarówek LED zgłębiałem w różnych autach praktycznie od kiedy są dostępne na rynku a w moim A8 większość oświetlenia zewnętrznego funkcjonuje na żarówkach LED... praktycznie wszystkie oprócz trzeciego światła STOP oraz przednich postojówek bo jakoś zabrakło mi zapału ale przy okazji zmian w eSie i te zmienię na LED-y :lol: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
przemu
Użytkownik
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemysław
Jeżdzę: S8
|
Wysłany: 2010-04-09, 17:44
|
|
|
FOSS napisał/a: | 00gtw00 napisał/a: | Jak kupiłem swoją niunie miałem już założone ledy zamiast postojówek. Ku mojemu zdziwieniu po kilku dniach się jedna spaliła i fis nie pokazywał spalonej żarówki. Ściągnąłem biały plastik osłaniający i nie było tam nic poza rezystorem ograniczającym prąc dla diody. Więc wnioskuję, że fis nie sprawdza postojówek? (...) |
Jest tak jak pisałem powyżej...
FIS nie kontroluje poprawności działania przednich świateł pozycyjnych a LED-y z rezystorem oszukującym FIS to w wielu przypadkach pobożne życzenie sprzedającego a nie rzeczywistość :-P
Temat żarówek LED zgłębiałem w różnych autach praktycznie od kiedy są dostępne na rynku a w moim A8 większość oświetlenia zewnętrznego funkcjonuje na żarówkach LED... praktycznie wszystkie oprócz trzeciego światła STOP oraz przednich postojówek bo jakoś zabrakło mi zapału ale przy okazji zmian w eSie i te zmienię na LED-y :lol: |
Kolego FOSS możesz mi podpowiedzieć jakie ledy na postój założyć do A8 D2 96r. ? i czy orginalnie jest 5W/5 czy Ba9s .Z tego co piszesz masz tego duzo u siebie,montowałeś może też led na przeciwmgielne ? jeżeli tak jak efekt jeżeli chodzi o jazdę we mgle ? i czy warto ? [efekt wizualny] |
|
|
|
|
|
|
|
colln
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 54 Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 969 Skąd: P.T.
|
Wysłany: 2010-08-09, 00:28
|
|
|
przemu napisał/a: | montowałeś może też led na przeciwmgielne ? jeżeli tak jak efekt jeżeli chodzi o jazdę we mgle ? |
no tak dobrze to jeszcze ni ma.. coby led zastąpił żarówkę 55W (owszem som co pasują z takim trzonkiem ale światłości to one tyle mieć nie bedą) hej :-D |
_________________ Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|