Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronik CML
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Darek
Jeżdzę: A8 D2 Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 954 Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2014-02-16, 15:44
Kolego nie wiem jak jest w polifcie ale u mnie czasem jest tak że też się świeci kontrolka od sprysków choć płynu jest pełno. U mnie pompka jest razem z czujnikiem. Jak wypsikam do końca i wyschnie wszystko na cacy to jak zaleję nowy płyn to już nie razi ta kontrolka aż do jakiegoś czasu. W ASO za pompkę zaśpiewali mi 380 zł. W ASO Skody już tylko 360.
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2014-02-16, 18:09
W moim przypadku styki były zaśniedziałe i pompka nie pracowało, po przeczyszczeniu gites malina, natomiast tydzień później gong płynu. Rozebrałem od nowa, przeczyściłem preparatem do styków i pomogło. Wilgoć robi robotę. A czasami jest tak że podejdzie woda i zrobi się zwarcie i wyskakują gongi na FISie
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
Problem rozwiązany, zderzak zdjąłem i okazało się że w zbiorniczku silniczek który jest z czujnikiem wsadzony do zbiorniczka na gumowej uszczelce wysunięty był, wsadziłem spowrotem i płyn przestał lecieć plus błąd zniknął
może komuś się ta wiedza przyda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum