|
Autor |
Wiadomość |
djbeat
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 4.2
|
Wysłany: 2013-05-01, 20:26
|
|
|
Podłączam się pod temat.
W zeszłym roku wentylator działał w słoneczne dni, dało się to poczuć i usłyszeć, siedziałem jako kierowca,
po przekręceniu kluczyka z 0 na zapłon, słychać było jak wentylator przestawał szumieć na chwilę, oczywiście za chwile włączał się ponownie - jak to po włączeniu zapłonu.
W tym roku nie zaobserwowałem tego zjawiska (szumienie - praca wentylatora zasilanego solarem)
Pozwolę sobie zauważyć że mierzenie napięcia bez obciążenia (wystarczy rezystor kilkudziesięcioomowy) może nie dać pozytywnych rezultatów - krótko mówiąc woltomierz pokarze 0.
jak znajdę czas to spróbuję zmierzyć napięcie w słoneczny dzień (dziękuję za zdjęcie wtyczki)
po podłączeniu VAG wyskoczyły mi błędy:
00734 - Potentiometer in Central Vent (G142)
30-00 - Open or Short to B+
Czujnik pozycji centralnego otworu went. – G142
00722 - Left Center Vent Switch (F183)
30-00 - Open or Short to B+
Przełącznik lewego środkowego otworu wentyl. – F183
Czy te błędy mają coś wspólnego z niedziałającym przewietrzaniem wnętrza w słoneczny dzień? czy może wentylator pracuje ale jakaś klapa jest zamknięta i przez to kręci się w próżni?
[ Dodano: 2013-11-10, 19:06 ]
Awarię solardachu udało się wyeliminować wymieniając przekaźnik który nim steruje, nie pamiętam symbolu ale jest wyraźnie napisany w rozpisce przekaźników. mechanicy - magicy przeczyścili w nim styki i działał na chwilę, potem przestał, sam zacząłem grzebać coś tam zwarłem przez przypadek, potem ze 2 -3 razy zadziałał. wymieniłem ten przekaźnik na inną używkę ale nic to nie pomogło |
|
|
|
|
|
|
|
matrose1983
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic Sport F1
Zasilanie: ON
Imię: Andrzej
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2014-03-13, 23:28
|
|
|
i jak rozwiązałes problem? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|