|
Autor |
Wiadomość |
KlubowiczA8
Użytkownik
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adrian
Jeżdzę: A8 D2 ABZ
|
Wysłany: 2013-02-10, 21:00
|
|
|
W moim A8 z 1994 mam radio Delta + Bose, i nie mogę się podłączyć do niego VAGiem. Nie mogę więc sprawdzić jakie mam ustawienia radia. A ustawienia te nie są chyba prawidłowe, ponieważ praktycznie wogóle nie grają głośniki na tylnej półce. Wydają jakieś dźwięki, ale nawet te małe głośniczki z tylnych drzwi grają lepiej i wyraźniej. Wzmaczniacz sprawdzony, głośników nie wykręcałem (butla od gazu to uniemożliwia), ale też wydają się sprawne, bo nie charczą, tylko po prostu grają bardzo cicho.
Jak mogę rozwiązać ten problem?
Dodatkowo mam wątpliwość, czy cały mój zestaw audio jest fabrycznie instalowany, czy też jest to zmiana dokonana przez któregoś z poprzednich właścicieli. Wątpliwość jest stąd, że ta zmieniarka CD którą mam u siebie, była instalowana od roku 1997, i jest to jak mnie poinformowano w ASO, zmieniarka nie wymienialna na inne zmieniarki, czyli więc cały zestaw (radio, telefon, wzmacniacz - są dostosowane do tej zmieniarki, bo inaczej by nie współpracowały. Więc chyba ktoś wymienił całość audio z telefonem i okablowaniem, i może źle podłączył, i dlatego VAG nie widzi radia?
Pomóżcie, bo z przodu gdy jadę to gra ładnie, a z tyłu gdy siądę to tragedia, właściwie słychać tylko przednie głośniki i troche te z tylnych drzwi.
Dodatkowy problem, że nie działa u mnie funkcja Gala. Może przy okazji ktoś poradzi, jak ją przywrócić - zapewne coś jest źle podłączone, ale co? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|