|
Autor |
Wiadomość |
uszek
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 18 razy Wiek: 38 Dołączył: 21 Mar 2012 Posty: 857 Skąd: RZ
|
Wysłany: 2015-10-29, 11:54 [D2 FL ALL
] Elektrycczna kolumna kierownicza
|
|
|
Chlopaki mam problem, wcześniej bywało że kolumna kierownicy przy kilkukrotnym podnoszeniu przydymiła sie z silniczka. Czasem bywało że po podniesieniu po wyjeciu kluczyka nie opusciła sie do poprzedniej pozycji. Wymieniłem kolumne, już nie dymi działa ale, no własnie czasem się opusći troche , czasem całkiem czasem wogóle. WYmieniłem przełącznik w kolumnie dalej nie pomogło.
Posiadam inny sterownik który wczesniej przed wymiana kolumny wymieniałem, ale wtedy to nic nie zmieniło. Miał ktos podobny problem? |
|
|
|
|
|
|
|
Nyku
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Radek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Sty 2015 Posty: 276 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2015-10-29, 16:00
|
|
|
Tak (poza dymieniem) wczoraj właśnie rozbierałem cały przełącznik, cudowałem, czyściłem czyste styki, rozbierałem plastiki. Uważam że nic konkretnego nie zrobiłem a się naprawiło. Może wystarczyło poruszać gdzieś tą wiązka. Ona przecież cały czas pracuje przy kazdej regulacji steru. Upewnij się czy masz wcisnięty przycisk od pamięci foteli w pozycji ON oraz ten włącznik przy kierownicy jest "włączony". Nie pamiętam czy ma być wciśnięty czy "wyciśnięty" |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|