|
Autor |
Wiadomość |
Rogal911 [Usunięty]
|
Wysłany: 2017-11-12, 11:03 [D2 FL ALL
] Pompka centralnego
|
|
|
Cześć, odkąd nabyłem A8 mam problem z pompką centralnego zamka, gdy przełącznik oświetlenia jest w pozycji neutralnej (zapalanie przy otwarciu drzwi) lampka zapala się samoczynnie co chwilę pomimo zamkniętych drzwi. Ostatnio próbowałem ogarnąć temat, okazuje się, że po odpięciu wiązek drzwi nic się nie zmienia. W serwisie, gdzie naprawiam auto stwierdzili, że winna jest pompka centralnego zamka i należało by ją wymienić. Czy ktoś miał podobne objawy? Jak wygląda temat wymiany pompki? |
|
|
|
|
|
|
|
Chris
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2017-11-12, 18:49
|
|
|
Za zapalanie się lampki odpowiadają styczniki w zamkach poszczególnych drzwi. Każdy zamek ma swój stycznik, więc jeśli je odpiąłeś i lampka nadal zaświeca się bez powodu to znaczy, że najprawodpodobniej wyrobił się w niej mechanizm i blaszki stykają się na przykład podczas najechania na dziurę. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|