Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: mateusz
Jeżdzę: audi a8
Wysłany: 2011-06-02, 15:27 [D2 FL ALL
] Problem z prawym ksenonem!
Witam! dziś przy normalnej jeździe nagle zgasł mi prawy ksenon! Więc jak przyjechałem do domu zamieniłem żarniki miejscami i okazało się w lewej lampie świecą obydwa a w prawej żaden! więc wyjąłem lampę ku mojemu zdziwieniu biała kostka która znajduje się pod ksenonem ma obcięte kable i nie jest podłączona do ksenonu! ktoś zrobił tak że puścił prąd z lampy na przetwornice i z niej prosto na ksenon omijając tą białą kostkę. widać że sam ktos to klepał jutro będę miał miernik to pomierzę napięcia i wymienie kabel który zasila przetwornice bo klejony jakiś! jak złożyłem lampę to chwile poświeciła więc raczej to nie przetwornica. A co do tej białej kostki to wie ktoś co to jest??? w lewej lampie normalnie wchodzi prąd najpierw do niej a później na żarnik a w prawej nie !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum