Wysłany: 2012-06-27, 00:17 [D2 FL ALL
] Świeci ABS i kontrolka hamulców na FIS
Witam zakładam nowy temat, by ruszyć moją sprawe. Więc
mój problem polega na tym ,że Świeci ABS i kontrolka hamulców na FIS a po podłączeniu vaga wyskakuje cos takiego
302 Przekaźnik elektrozaworu ABS-J106
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
prosze o pomoc co robic ??
pozdrawiam
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: TIP
Zasilanie: ON
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 24 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 567 Skąd: Grudziądz / Gdańsk
Wysłany: 2012-06-27, 15:08
Zaczałbym od sprwadzenia wtyczki na pompie absu. Ten błąd pojawia sie z reguly wtedy gdy nie jest dobrze wcisnieta. Wkładając zacznij od lewej strony, następnie prawa i zatrzask na końcu. Przy okazji sprwadź w jakim stanie są styki.
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 1.6
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jerzy
Jeżdzę: Renault Scenic Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Gru 2010 Posty: 164 Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-06-28, 08:43
Po pierwsze sprawdź wtyczkę od pompy ABS j/w. Miałem podobny problem. Najprawdopodobniej któryś z elektrozaworów w pompie ABS nie działa prawidłowo ewentualnie to co u mnie było to usterka mechaniczna zaworu w samej pompie (zacinał się). Musiałem wymienić pompę na sprawną. Po wymianie pompy jak ręką odjął.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum