Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D2 99 4.2PB/LPG ] dziwne zachowanie lusterek  
Autor Wiadomość
siara_lodz 
Użytkownik

Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Grzegorz
Jeżdzę: A8 d2
Wysłany: 2015-08-14, 21:53   [D2 99 4.2PB/LPG ] dziwne zachowanie lusterek

witam was.po przeszukaniu forum i przeczytanie multum podobnych wątków nie znalazłem nic co jest zbliżone do mojego problemu.winowajcą są lusterka a mianowicie prawe czyli pasażera.po ustawieniu pokrętła na nie nie działa żadna regulacja natomiast działa wtedy lusterko kierowcy irytuje mnie to trochę ponieważ problem nie ustąpił po zmianie przełacznika oraz sterownika.brakuje tez podświetlenia przycisków przełącznika ale zauwazyłem że po przełaczeniu skrzyni na R podswietlenie sie pojawia ale tylko jak pokretło jest ustawione na prawe lustro wtedy powinno zjeżdżać do krawężnika.dodam tylko ze po wcisnieciu przycisku pamieci lusterko ustawia sie do wczesniej zapisanych ustawień dręczy mnie to bardzo.pomóżcie!proszę!

Nyku 
Moje A8

Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Radek
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2015-08-15, 13:16   

Skoro wymiana przełącznika ani sterownika nic nie dała próbowałbym szukać czy gdzieś jakiś przewód od wiązki tychże lusterek się nie przetarł, nie wiem jak to wygląda "od środka" bo deski czy tunelu nigdy nie rozbierałem ale skoro mówisz że gdy przełączasz na R to działa to być może gdzieś w okolicy wybieraka leci wiązka i po tych tysiącach kilometrów gdzieś coś się przetarło. Wyciągnij przełącznik by dostać się do kabli oraz ściągnij boczek by dostać się na drugi koniec wiązki przy lusterku i "przedzwoń" kable miernikiem. Ja bym tak próbował gdyby nie zadziałało to co już Ty zrobiłeś ale elektrykiem/elektronikiem nie jestem więc może niech ktoś inny się wypowie :)

Odpowiedz do tematu