Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip. 6HP26
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BVN
Wysłany: 2015-07-08, 23:40 [D2 preFL ALL
] Naprawa wentylatora ogrzewania
Witam.
Robiąc temat wypadania zapłonu postanowiłem wymienić szczotki w dmuchawie świeżego powietrza.
Mam już ją wyjętą, oczywiście szczotki są już na wykończeniu, niestety jakoś stanąłem w tym miejscu wymiany.
Czy wymieniając szczotki zdejmujecie prawe koło z tymi plastikowymi blaszkami dmuchawy (jest tam opaska do zdjęcia kombinerkami) ? Po zdjęciu opaski nadal ciężko mi zdjąć to koło a może tego nie ruszać? Tyle że chyba nie wsadzę długiej szczotki bo będzie się opierać na wewn krawędzi tego koła.
Przeniosłem Twojego posta i założyłem Ci nowy temat.
Teraz już powinieneś mieć dostęp bez problemu.
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip. 6HP26
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BVN
Wysłany: 2015-07-09, 10:58
ok jakoś doszedłem jak rozebrać.
po zdjęciu opaski zaciskowej trzeba lekko stukać jakimś wybijakiem w ten metalowy wałek, on wtedy "lekko" zejdzie i będzie można zdjąć koło wiatraka.
Składając wbijamy lekko koło wiatraka a potem nakładamy na górę koła nasadowy klucz i uderzamy aż koło wejdzie na swoje miejsce i będzie widać końcówkę metalowego wałka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum