|
Autor |
Wiadomość |
djwaldee
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Waldemar
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 51 Dołączył: 27 Lip 2015 Posty: 104 Skąd: Chocianów
|
Wysłany: 2015-12-27, 17:55 [D2 preFL ALL
] Problem z pilotem od centralnego zamka.
|
|
|
Dla osób z problem z niedziałającym pilotem na podczerwień.
1. Sprawdzić, czy pilot wysyła sygnał poprzez skierowanie obiektywu aparatu w telefonie na diodę, powinny być białe błyski po naciśnięciu guzika otwierania. Jeżeli wysyła sygnały to zakodować pilota zgodnie z instrukcją na 2 klucze jeżeli nie to pkt.2
2. Sprawdzić baterie, jeżeli wyczerpane to wymienić. U mnie po wymianie baterii na nowe, pomimo tego że stare były wyczerpane obyło się bez kodowania, jeżeli wymiana pomogła i sa błyski a dalej nie działa to zakodować klucz.
3. Jezeli powyższe nie działa to należy rozebrać klucz i poprawić luty na diodzie, można w zasadzie poprawić wszystkie te które są dostępne dla naszej lutownicy na wszelki wypadek. U mnie pomogło i pilot wreszcie działa. Wizyta u 3 elektroników kończyła się stwierdzeniem, że spalona elektronika i nowy wsad trzeba. Wystarczy zimne luty poprawić.
Może komuś się przyda tutorial. 5 minut pracy i pilot działa. Oszczędność na kasie spora. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-12-27, 20:00
|
|
|
Jeszcze może być padnięty odbiornik w słupku jak u mnie |
|
|
|
|
|
|
|
djwaldee
Moje A8
|
Wysłany: 2015-12-28, 02:24
|
|
|
fakt, ale nawet nie wiesz jak się cieszę, że wreszcie mogę jak człowiek z pilota zamykać a nie ręcznie. A jak ludzie na mnie patrzyli, A8 i zamyka ręcznie |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-12-28, 11:04
|
|
|
Często widuje te twoja ósemeczke jak przy drodze stoi
Widzisz ja wole radiowy pilocik bo celowanie w słupki tez jakies takie archaiczne |
|
|
|
|
|
|
|
djwaldee
Moje A8
|
Wysłany: 2015-12-28, 15:49
|
|
|
przez Chocianów jeździsz ? to wstąp kiedyś, zapraszam |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-12-28, 15:54
|
|
|
Cytat: | przez Chocianów jeździsz ? to wstąp kiedyś, zapraszam |
Bardzo często,mam znajomych w Chocianowcu. Zostaw na PW kontakt to zawitam jak ósemka będzie stała |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|