|
Autor |
Wiadomość |
Bugal
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic 4Hp24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: D2
|
Wysłany: 2018-05-31, 19:16 [D2 preFL ALL
] Solar dach
|
|
|
Cześć
Dzisiaj dobrałem się do solara bo zwyczajnie mi nie działał - co się okazało - pod
osłoną materiałową jest jakiś moduł (układ scalony zamknięty w plastikową obudowę). Problem polega na tym, że ogniwo solara daje na moduł napięcie około 10V natomiast moduł nie przepuszcza dalej żadnego prądu. Po zdjęciu obudowy moim oczom ukazały się trzy rozlane kondensatory... Pytanie jest następujące - czy ktoś może mi podać nr części tego ustrojstwa?? albo jeszcze lepiej może ktoś ma coś takiego na sprzedaż?
Zdjęcie otwartego modułu (razem z moją ręką) w załączniku.
|
|
|
|
|
|
|
|
Beretti
Moje A8
Rocznik: 2014
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8 D4 HAVANA BLACK
Wiek: 57 Dołączył: 28 Maj 2016 Posty: 231 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2018-05-31, 19:41
|
|
|
Najtańszym rozwiązaniem będzie wymiana tych kondensatorów , każdy elektronik to ogarnie . |
|
|
|
|
|
pb41ns
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: przemek
Jeżdzę: a8, a3 8l
Pomógł: 26 razy Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 1563 Skąd: osiek kuj-pomor
|
Wysłany: 2018-05-31, 20:20
|
|
|
Ja sądzę inaczej, nie długo jak dziś robiłem coś takiego u siebie, też mi nie działał , bo więc co się okazało to były zimne luty , popraw luty na tej cewce i rezystorze żółtym, te kondensatory wyglądają na dobre, u mnie też tak wyglądały, poza tym uszkodzony kondensator elektrolityczny poprostu wybucha i byś to napewno zauważył a one są oblane jakimś plastikem |
_________________ Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz.... |
|
|
|
|
VAGowner
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: TDI
Skrzynia: manual DQS 6b
Zasilanie: ON
Imię: Jac
Jeżdzę: A8 D2, A80 B4 1Z+
Pomógł: 10 razy Wiek: 55 Dołączył: 12 Sty 2016 Posty: 483 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: 2018-06-04, 17:08
|
|
|
Na zdjęciu, które dołączyłeś widać na pierwszy rzut oka słabe połączenie - zaznaczyłem strzałką
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|