|
Autor |
Wiadomość |
DobraRobota
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Szymon
Jeżdzę: Audi A8
Wiek: 38 Dołączył: 07 Lip 2009 Posty: 17 Skąd: Koszalin/Wrocław
|
Wysłany: 2011-02-24, 20:06 [D2 preFL ALL
] Zderzak tylny prelift - jak wyciągnąć?
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie "wyciągania" zderzaka tylnego po małej kolizji. Facet wjechał mi w tył jakiś czas temu RS6 U niego zderzak w pół pękł i lampa, a u mnie na pierwszy rzut oka tylko po prawej stronie niebieskie rysy. Okazało się, że nie mam przeglądu, na śmierć zapomniałem, więc nie było tematu. Po pewnym czasie zobaczyłem, że prócz rys zderzak wszedł mi pod lampe i klape tylną z jednej strony, dosłownie 1 może 2 cm (uderzył jedynie w róg auta). Kiedyś ściągałem ten zderzak i wydaje mi się, że cofnął się jeden amortyzator od niego (bo jak wzmocnienie to pół biedy, wyprostuje i z głowy)
Pytania:
Czy te odbojniki odbijają same? czy można je wyciągać samemu? czy po prostu są to jednorazówki? czy coś jeszcze prócz amortyzatora i wzmocnienia brać pod uwagę?
Chciałbym się przygotować do pracy nad tym zaraz jak skończą się te syberyjskie mrozy.
DobraRobota poprawiłem tytuł Twojego wątku.
Tagów nie musisz wpisywać "z palca" - przy zakładaniu tematu masz tam ich całą rozwijaną listę... wystarczy wybrać odpowiedni i już.
Piszę to dlatego, że pytasz konkretnie o zderzak auta przed liftem a w tagach tego nie widać a przecież wybranie z listy [D2 preFL ALL] zajmuje zecydowanie mniej czasu niż opisanie tego wszystkiego "z palca".
Pozdrawiam, FOSS |
_________________ To nie my stworzyliśmy V8 - To V8 stworzylo nas. |
|
|
|
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas134
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: 6HP26 GZA
Zasilanie: ON
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D3 & Corvette C4
Pomógł: 16 razy Wiek: 35 Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 1003 Skąd: Łosice
|
|
|
|
|
DobraRobota
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Szymon
Jeżdzę: Audi A8
Wiek: 38 Dołączył: 07 Lip 2009 Posty: 17 Skąd: Koszalin/Wrocław
|
Wysłany: 2011-02-24, 21:51
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi.
Czyli jak ściągne wzmocnienie to nie wyciągne jakimś czarodziejskim narzędziem tego amorka spowrotem tylko musze wymienić tak?
Nie chodzi o koszty, tylko pewnie znow pol dnia roboty przy wymianie takiej pierdółki |
_________________ To nie my stworzyliśmy V8 - To V8 stworzylo nas. |
|
|
|
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|