|
Autor |
Wiadomość |
tomaszos1983
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 41 Dołączył: 11 Cze 2015 Posty: 23 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2016-12-31, 19:44 [D2 preFL ALL
] źle spasowane lampy i zderzak
|
|
|
cześć
Mam pytanko, jestem po wymianie rozrządu, po złożeniu pasa przedniego lamp i zderzaka widzę że lampa lewa jest bardziej wciśnięta niż prawa, zderzak jakoś z rejnej strony jest bardziej wsunięty. Przed rozebraniem tak nie było. Chodzi o jakies 5-6 mm.Czy lampy i zderzak mają jakąś regulacje, czy może pas przedni ma jakąs regulacje? |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2016-12-31, 20:31
|
|
|
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie z regulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty |
Lampy mają regulacje jak i sam pas przedni. |
|
|
|
|
|
tomaszos1983
Użytkownik
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 41 Dołączył: 11 Cze 2015 Posty: 23 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2017-01-01, 09:34
|
|
|
krzychu22.p1i napisał/a: | Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie zregulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty
Lampy mają regulacje jak i sam pas przedni. |
Hmm, przecież lampy są na sztywno do pasa od góry przykręcone,jak można wyregulować ich osadzenie w kierunku przód tył, chodzi o to że musiałbym o trochę wysunąć lampę . |
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2017-01-01, 09:41
|
|
|
Na górze na sztywno ale otór pozwala na delikatną regulacje lampy, dodatkowo na dole jest regulacja.
Wyciągnij lampę i na dolnych zaczepach będzisz widział o co chodzi.
Ogólnie dolny zaczep jest przykręcany osobno do nadwozia, a lampę powinno się na niego nałożyć.
Ma na sowie ząbki które się zatrzaskują. Oczywiście można wyjąc ten zaczep alee dopiero po wyjęciu lampy. Ni gwarantuje, że się nie rozleci podczas rozczepiania. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|