Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Michał
Jeżdzę: SuperB Pomógł: 26 razy Wiek: 37 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 726 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2013-01-06, 09:57
czujnik polozenia pokrętła kratki wylotowej srodkowy lewy. czujnik ten rozpoznaje czy użytkownik zamyka kratke czy otwiera celem zamknięcia/otwarcia kierownicy powietrza. wyjmij kratke sprawdz styki, w blokach pomiarowych przy zamykaniu i otwieraniu powinny zmieniać się wartości jak nic się nie będzie działo wymieniasz całą kratke. kratke ściągasz podważając do góry blaszki w środku lewa i prawa naraz jakimś cieniutkim płaskim śrubokrętem (ja używam do takich zabaw śrubokrętów do prac precyzyjnych) następnie po zwolnieniu wąsów zała kratka wychodzi od dołu do góry
bloki pomiarowe podam ci pod wieczór bo na pamięć nie znam wszystkiego
Pozdrawiam Michał
[ Dodano: 2013-01-06, 17:28 ]
więc Adres 08:
--->kanał 14 blok 1 i 2
1 odpowiada za kierownice powietrza przed kratką(w desce)
2 odpowiada za aktualne położenie cięgna kratki wentylacyjnej
czyli poruszasz kółeczkiem i obserwójesz czy zmieniają się wartości w bloku 2 i czy na te zmiany przekładają sie na poruszanie klap powietrza głębiej czyli blok 1
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Michał
Jeżdzę: SuperB Pomógł: 26 razy Wiek: 37 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 726 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2013-01-06, 23:42
Jacku ma podane jak na tacy sam wiesz że jak nie zepsujesz to sie nie nauczysz ehh stare dzieje ale ile teraz więcej wiem
Witam dziękuje za pomoc ale mam teraz następny błąd w klimatyzacji a mianowicie taki :
silniczek klapy powietrza zużytego v113 gdzie ten silniczek się znajduje jak się do niego dostać ? Z góry za pomoc dziękuje i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum