Rocznik: 2011
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Arek
Jeżdzę: było D2ABZ, D3BFM jest D4 CDSB Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Gru 2009 Posty: 709 Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2019-01-31, 21:29 [D3 02 4.2MPI
] MMI 2G nie działa
Witam
Dopadł mnie problem, odpalając auto otworzył się wyświetlacz od MMI ale czarny bez "życia" ....nie ma też podświetlania przycisków od MMI i nie można go już schować. Zmieniarka ma napięcie oraz navigacja ale podłączając VCDS nie łączy się z żadnym sterownikiem....
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki...tak mi się wydaje oraz odłączałem akumulator i nic....
Co mogło się wydarzyć....wygląda jakby nie było napięcia....
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
Wysłany: 2019-02-01, 12:13
W systemie infotainment masz pętlę, więc akurat brak komunikacji nie jest niczym dziwnym.
Nic się nie podświetlało bo był brak zasilania (poprzednik wymieniał tunel i widocznie przy podpinaniu źle poprowadził wiązkę i była złamana).
Ale równie dobrze mógł Ci paść cały panel. Demontaż masz na 5 min, więc warto sprawdzić i pomierzyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum