Wysłany: 2021-09-23, 16:25 [D3 03 3.7MPI/LPG
] Podmiana nastawników z 4.2 do 3.7
Witam, czy da sie jakos wysterowac nastawniki z 4.2 do 3.7 ? Podobno brak czesci aktualnie i podmienili mi z 4.2 ale auto zlapalo bledy.. czy po zmianie mapy silnika bedzie to jezdzic i bledy znikna ?
Z tego co wiem to nie pasują zamiennie bo mają inne kąty wychylenia. Ale jest to wiedza wyczytana gdzieś w necie więc nie 100% pewna
tak, to prawda. Mam wysokie wartości więc śmiem twierdzić, że założyli mi z 4.2 do 3.7 i łapie mi błąd i check engine się świeci - dlatego pytam czy da sie je jakoś zaprogramować i czy nic się nie będzie działo złego jeżeli je zostawie ?. Bo mechanik ręce rozkłada a niby po numerach dopasował je i wszystko dobrze ustawił z tego co mówił..
Z tego co wyczytałem to 3.7 miały wartości 14-17 max a z 4.2 19-22 i tak też u mnie jest po 20-21..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum