Wysłany: 2016-11-26, 11:47 [D3 03 3.7MPI/LPG
] Światła stopu świecą cały czas, tempom
Witam,od wczoraj mam taki problem, na zaplanie i odpalonym silniku caly czas swieca swiatla stop. Nie wazne czy postojowki zapalone czy nie i obojętnie w jakiej pozycji jest pedal hamulca. Jak wylacze zaplon działają normalnie, wymienilem ten czujnik przy pedale hamulca ale to nic nie dalo. Dodatkowo przestal dzialac tempomat i po odpaleniu skrzynia nie chce zmieniac biegów, muszę ruszyc na D potem na chwile dac na S lub Tipa i spowrotem na D aby dzialala normalnie. Komp tylko raz wyplul w sterowniku silnika i skrzyni blad brake switch. Juz tego bledu nie pokazuje ani innych. Jak wymienialem czujnik przy pedale Zobaczyłem ze z tej wiazki do jego wtyczki wychodzi kabelek i wisi sobie, gdzie on powinien byc? To ten na zdjęciu. Proszę o pomoc.
Jak narazie to skrzynia zaczęła działać normalnie a sprawdzałem znow bledy i wyskoczyło znow brake switch i w blokach pomiarowych tempomatu wyskakuje ze brake switch jest caly cas wcisniety, gdzie jest ten czujnik? Bo ja wymiebilem wcześniej brake light switch
Działa juz okazał sie bezpiecznik bremslichtschafer czy jakos tak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum