Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Konrad
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Mar 2019 Posty: 77 Skąd: Toruń
Wysłany: 2024-02-26, 18:18 [D3 03 3.7MPI
] Problem z cewką
Witam. Mam dość prozaiczny problem. Nie wiem czy to zmęczenie, czy zwyczajna moja ułomność. Nie mogę sobie poradzić ze zdjęciem kostki z cewki od strony pasażera przy grodzi. Wymieniłem właśnie wszystkie pozostałe 7 razem ze świecami. Z tej jednej nie mogę zdjąć kostki bo nie mam tam miejsca. Blokuje mi w tym miejscu osłona termiczna. Macie jakiś patent? Przez 3 godziny próbowałem to ściągnąć i za nic w świecie nie mogę Chyba w pewnym momencie górę wzięła frustracja i zwyczajnie potrzebuje podpowiedzi...
Poniżej zdjęcie tego, co mi blokuje
Dobra. Ogarnięte. Musiałem odpocząć od złomka i dzisiaj w 5 minut ogarnięte. Czy według Was świece w takim stanie mogą mieć 8.000km? Podobno były wymienione, a przynajmniej mechanik mnie za to skasował.
Miały być wymienione razem z uszczelkami pod pokrywami zaworów. Teoretycznie zostało to zrobione, ale samochód zachowywał się gorzej niż przed wymianą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum