|
Autor |
Wiadomość |
rafaudi
Użytkownik
Silnik cm3: 4000
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Rafał
Jeżdzę: Audi A8
|
Wysłany: 2010-12-06, 20:22 [D3 03 4.0TDI
] Kolektor ssący
|
|
|
Witam sprawdzałem swoją A8 na serwisie, stwierdzono że mam zatarty kolektor ssący strona pasażera koszt naprawy około 15 Tys zł czy to normalne, można go jakoś regenerować bądz wymienić na sprawny?? Proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
|
|
wolek
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Imię: Michał
Jeżdzę: SuperB
Pomógł: 26 razy Wiek: 37 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 726 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2010-12-07, 21:27
|
|
|
Witam,
wymiana tylko na nowy bądź użwyke ale tu był bym mega ostrożny...
Koszt chyba bardzo przesadzony, bo o ile pamiętam koszt kompletnego kolektora z zestawem uszczelniaczy, uszczelek itp. to max 800 euro ale moge mieć nie aktualne informacje. regenerować się nie da niestety. i Tak to dość częsta przypadłość tego silnika. |
|
|
|
|
|
|
|
casanovak
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 3,3Q
Skrzynia: tiptronic
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 20 Wrz 2010 Posty: 138 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-12-08, 12:06
|
|
|
wolek napisał/a: | Koszt chyba bardzo przesadzony, bo o ile pamiętam koszt kompletnego kolektora z zestawem uszczelniaczy, uszczelek itp. to max 800 euro |
Zgadza sie dzisiaj bylem w serwisie po moje czesci i zapytalem o ten kolektor cena 815euro w Holandii i nie wierze ze w Polsce jest drozej bo zazwyczaj jak przeliczam to wychodzi minimalnie mniej w polsce zalezy od kursu euro... |
_________________ od 18-09-2010 szczesliwy posiadacz A8 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|