Witam Panowie,w mojej Audi D3 04r zauważyłem że wentylatory chłodnicy kręcą się jakby na pierwszym biegu i niema żadnej różnicy czy jest upał czy jest troche chłodniej.Oprócz tego zauważyłem że klima słabo chłodzi podczas jazdy w mieście.Czy padają pomału wentylatory chłodnic? Prosze o pomoc.
_________________ damian
Ostatnio zmieniony przez damian 2014-08-03, 22:03, w całości zmieniany 2 razy
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24A
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: A8 D2 Quattro Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Kwi 2014 Posty: 56 Skąd: PL
Wysłany: 2014-08-09, 21:16
Kolego, można to sprawdzić na postoju. Włącz klimatronik i w momencie włączenie się wentylatorów - wyłącz ją ale nie wyłączaj silnika i obserwuj ja długo będą pracować i czy wzrasta temp płynu chłodzącego na desce. Jeśli wentylatory nie wyłączą się po ok 5 sekundach od wyłączenia klimatronika, to problem jest związany z wentylatorami.
Sprawdziłem,temperatura na liczniku jest ok a wentylatory chodzą cały czas jakby na pól gwizdka mimo tego że jest upalny dzień a klima słabo chłodzi.
<niewiem>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum