Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 40 Dołączył: 11 Maj 2014 Posty: 64 Skąd: W-wa/WPR/WB
Wysłany: 2014-05-26, 10:27 [D3 03 4.2MPI
] Czujnik świateł/zmierzchu z początku produ
Panowie,
Mam taki problem. Jak gaszę światła pokrętłem to na FISie wyskakuje mi komunikat o błędzie czujnika zmierzchu. Luz. Poszperałem i w ETCE wyszło ze potrzebuję takiego 4E0955559A:
Ale po zdemontowaniu osłony na podszubiu moim oczom ukazał się zupełnie inny twór, który nie ma nawet oznaczeń z ASO!!! Co gorsza ma on inną kostkę przez co nie mogłem zamontować nowego (ale używanego).
Po dłuższej chwili poszukiwań namierzyłem go przypadkiem na ebayu.
Wygląda tak:
Aukcja posiada dodatkowo opis który nieco potwierdza mój problem:
You are buying a used OEM Rain sensor. We don't know the part number of this rain sensor as it doesn't appear in Etka. We know that it's only a rain sensor (without light sensor) and comes from the earlier A8 (2002-2003). In the latest models it's used a combined rain sensor + light sensor in one unit, but this one only recognizes rain. Its interchangeable part numbers are:
8K0955559A
8K0955559D
No tak... ale skoro to jest tylko czujnik deszczu to dlaczego FIS krzyczy mi o czujnik świateł? Ktoś dorzucił włącznik świateł z trybem auto którego tu nie powinno być i teraz mam takie jazdy czy jak? Może da się jakoś przerobić kostkę i zaadoptować nowsze czujniki? PLS HELP!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum