|
Autor |
Wiadomość |
shaqal
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: TIP
Zasilanie: ON
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 24 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 567 Skąd: Grudziądz / Gdańsk
|
Wysłany: 2015-01-24, 12:59
|
|
|
Skoro odpinasz wzmacniacz to skąd ma byc dźwięk ? ;( Radio wyszukuje stacje czy nic nie pokazuje? |
|
|
|
|
|
|
|
niski
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: Tiptronic F-1
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2015-01-24, 13:09
|
|
|
Komunikat radio niezainstalowane jest i nie dziala. Zmieniarka navi tel dzialaja. Jak podepne petle na wzmacniacz to nic nie dziala a jak zaloze na ta skrzynke to wszystko jest a dzwieku nie ma nadal chociaz wzmacniacz jest pospinany |
_________________ byl ALLROAD 2.7bt 04r
jest A8 D3 4.0tdi 03r
|
|
|
|
|
|
|
|
niski
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-01-24, 21:20
|
|
|
Panowie i Panie może się ktoś jeszcze wypowiedzieć w moim temacie. czy przez uszkodzony tuner radiowy (komunikat w mmi "radio niezainstalowane") mogę nie mieć dzwięku obojętnie czy to ze zmieniarki,nawigacji czy dvd??? zakładałem pętle na każdym module i tylko po założeniu na tuner radiowy mmi ruszyło a tak to na który bym nie zakładał to zero reakcji mmi było. |
jest A8 D3 4.0tdi 03r
|
|
|
|
|
niski
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-01-27, 19:14
|
|
|
no i jestem w kropce ;( tuner radiowy wymieniony (dziękuję kolego shaqal ) i radio działa szuka stacji itd ale...dzwięku nie ma nadal czy jest to realne żeby padł tuner radiowy i wzmacniacz w jednym momencie??? może jest gdzieś jakieś zabezpieczenie dodatkowe albo w zielonym menu coś od dzwięku??? bezpieczniki tzw.topikowe-te kolorowe w bagażniku i w desce wszystkie sprawdzone wzrokowo i wychodzi na to że są w porządku. Już mi ręce opadają spotkał się ktoś z takim przypadkiem?? a może z niewiadomych przyczyn włączył się component protection??? ale to by chyba się wyświetlało w mmi czy nie?? |
jest A8 D3 4.0tdi 03r
|
|
|
|
|
|
|
|
niski
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-01-28, 16:45
|
|
|
no i koniec tematu. problem rozwiązany <brawo2> w moim jak że strasznym przypadku padł tuner radiowy i wzmacniacz. obydwa elementy wymienione i znowu w mojej "niuni" mogę słuchać moich ulubionych kawałków tylko powiedzcie mi dlaczego (na szczęście) po wymianie wzmacniacza nie wyskoczyło CP ??? dziękuję wszystkim za pomoc i wszelkie rady <okioki> pozdrowionka dla wszystkich
niestety za długo się nie nacieszyłem ;( 2x odpaliłem auto i wszystko pięknie śmigało ale po uruchomieniu silnika po raz 3 mmi znowu zgłupiało,raz się uruchamia raz nie,inicjalizuje radio,jak włączę CD robi to samo i nie ma dżwięku. słychać tylko "cykanie" w głośnikach i tylnej półce,a zaglądając do bagażnika nie słychać żeby wzmacniacz pracował czyżby to było właśnie CP ?? |
jest A8 D3 4.0tdi 03r
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|