|
Autor |
Wiadomość |
denveco
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic + Łopatki
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D3 (silnik BFM)
|
Wysłany: 2023-07-18, 11:04 [D3 03 4.2MPI/LPG
] Interpretacja błędów silnika po VCDDsi
|
|
|
Witam wszystkich.
Zaopatrzyłem się w VCDS, no i korzystając z tego dobrodziejstwa komputer wyczytał mi masę błędów:
Mam problem już z bardzo hmmm... j(ak to nazwać) zaawansowanym(??) terkotaniem, które dochodzi z lewej głowicy przy ścianie grodziowej (stojąc na przeciwko samochodu).
Z racji tego że serducho jest najważniejsze to w "silnik" pokazuje mi takie błędy:
Auto ze względu właśnie na te niepokojące terkotanie za 3 tygodnie (bo obecnie jestem w delegacji a auto jest w garażu) jedzie na warsztat.
Czy ktoś może mi zinterpretować wskazane błędy?? Wiem, że jest to wszystko napisane po polsku ale kody błędów to jedno A to co napisane to może być co innego.
Chciał bym by auto było zrobione i zniknął mi w końcu check engine oraz wspomniane terkotanie .
Dziękuję i pozdrawiam
[ Dodano: 2023-07-19, 09:18 ]
No i co jest nikt nic nie wie?? |
|
|
|
|
|
|
|
Nyku
Moje A8
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Radek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Sty 2015 Posty: 276 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
|
|
|
|
|
|
|
Shadin
Moje A8
Rocznik: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Eneasz
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 30 Dołączył: 04 Sie 2021 Posty: 120 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2023-07-31, 21:36
|
|
|
17981 mam ja. Pokazuje mi błąd akurat obu poduszek pod silnikiem ze względu na przerwę w obwodzie. Mechanik powiedział, że są sprawne, bo by były bardzo duże drgania, że ciężko by się jeździło i widocznie jest problem z ich okablowaniem.
Mieszankę za ubogą też miałem to podjechałem do serwisu LPG i wyregulował gaz na nowo, wymienił filtry i jest lepiej.
Co do pozostałych błędów to nie mam pojęcia. |
_________________ Ciągle naprawiam swoje D3 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|