|
Autor |
Wiadomość |
Kamerdyner
Użytkownik
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Kamil
Jeżdzę: Audi A8 D3
|
Wysłany: 2020-05-04, 21:30 [D3 03 4.2MPI
] Mrygajaca kontrolka ręcznego.
|
|
|
Witam. Z góry napisze ze postaram sie wytłumaczyć jak najseksowniej potrafię problem. Otoz odstawiłem samochód do mechanika żeby zregenerował mi czujnik abs i naprawił czujnik poziomowania. Wtedy nagle pojawił sie kolega koronawirus i mechanik powiedział przyjedz Pan za 3 tyg. Przyjezdzam za 4 tyg okazało sie ze samochód nie zrobiony a ze potrzebowałem gdzieś podjechać pilnie to mowie przejada sie. Niestety aku padł tzn zapaliły sie kontrolki ale nie krecil. Podlacza go pod prostownik 30 min minęło i.....wchodze do auta i juz widzę ze zaczęła mrygac kontrolka od ręcznego i dioda na panelu od ręcznego. Przekrecam kluczyk na zapłon i moim oczom ukazuje sie wyjebanie wielki wykrzyknik. Odpalam auto i istna dykoteka do zoltych kontrolek abs i poziomowania dolaczyl czerwony wielki wykrzyknik w nawiasie plus 2 czerwone od ręcznego i na panelu. Plyn hamulcowy jest ręczny chodzi zaciska i puszcza. Auto normalnie jeździ hamuje tylko ten pisk ciągły doprowadza do szalu. Pomozcie bo nie mam juz pomysłu. Czy to może być wina słabego akumulatora bo juz mi ktoś tak powiedział i ze naładuje aku i kontrolki znikną. Dodam ze akumulator nowy taki jaki powinien być ma niecały rok. Z góry dzięki i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2020-05-04, 23:15
|
|
|
sczytac i pokasować błędy |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
|
|
Kamerdyner
Użytkownik
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Kamil
Jeżdzę: Audi A8 D3
|
Wysłany: 2020-05-05, 17:23
|
|
|
Zostawiłem samochód na noc w spokoju. Dzisiaj rano wsiadam blad ręcznego zniknął jak reka odjal. Został czerwony wykrzyknik na fisie. Gdy sprawdzałem olej hamulcowy to dolalem co nieco ale wyszło tego pod korek prawie... Pytanie czy ten blad może pokazywać sie jak jest za dużo płynu hamulcowego a nie jak tylko za mało ? |
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2020-05-06, 12:18
|
|
|
nie, ale jak masz faktrycznie po korek to dobrze jest troche tam odessać |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
|
|
leon0376
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: AUDI A8 L
Pomógł: 11 razy Wiek: 48 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 383 Skąd: FR
|
Wysłany: 2020-05-07, 07:07
|
|
|
Odepnij aku ,naladuj i podlacz.Wykasuj wszystkie bledy i przyjedź kawałek bo bedziesz mial błąd czujnika kąta skrętu i musi sie zaadaptować. Może to pomoże.
To ze aku ma rok nie znaczy ze jest sprawny.Ja mialem kiedys Bosha i po nie calym roku brak mocy rozruchowej. |
_________________ Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|