Autor |
Wiadomość |
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-22, 11:31
|
|
|
Lukas134, powszechne to jest żarcie prądu i nie usypianie się systemów. Ale spotykalem tez autka z awariami sterowników. No Spolszczenie to loteria dlatego że ktos to robi na lapku w domu a nie fabryka. |
|
|
|
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-04-22, 11:58
|
|
|
Ja mam PL wgrane , miałem problemy ogólnie bo wcięło mi 3/4 funkcji , byłem u FOSSA z pół roku temu i pokodował co trzeba
jakoś to lata problemów nie stwarza więc jest oki , a polski język fajna sprawa , choc pewnie gdybym nie kupił takiej a8 z PL to sam bym nie wgrywał bo i po co , ale jak jest to jest i niech tak będzie . |
_________________ Części samochodowe online - Motostacja |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
paweldzwo
Moje A8
Rocznik: 2003
Imię: Paweł
Jeżdzę: D3
|
|
|
|
|
|
|
|
paweldzwo
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-24, 12:51
|
|
|
Temat do zamknięcia |
|
|
|
|
k44761
Moje A8
Rocznik: 2009
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: TIP
Imię: Marcin
Pomógł: 18 razy Wiek: 43 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 497 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2015-04-25, 12:38
|
|
|
Mapy nie ma problemu. Polskiego nie polecam. U mnie były niesamowite jaja z autem po wgraniu tego dziadostwa.
Zresztą większośc problemów z elektryką, mmi, wywalonym do zera akumulatorem jest następstwem wgrania modyfikowanego softu.
Polecam wgrać angielski w wersji 5570 i jest ok. W tym sofcie jest nawigacja w 3D (z lotu ptaka), kamera cofania, graficzny parktronik i kilka innych pierdół. Oczywiście po kilku modyfikacjach hardware'owych. |
_________________ Elektronika samochodowa. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2015-04-25, 21:17
|
|
|
k44761 napisał/a: | Mapy nie ma problemu. Polskiego nie polecam. U mnie były niesamowite jaja z autem po wgraniu tego dziadostwa.
Zresztą większośc problemów z elektryką, mmi, wywalonym do zera akumulatorem jest następstwem wgrania modyfikowanego softu. |
Potwierdzam, polski "soft" to bardzo często dziadostwo.
Osobiście nie wgrywam go w ogóle, każdemu odradzam, a jak ktoś ma niejasne problemy z prądem, MMI itp. i ma język PL to polecam powrót do oryginalnego softu. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
shaqal
Moje A8
Rocznik: 2006
Pomógł: 24 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 567 Skąd: Grudziądz / Gdańsk
|
Wysłany: 2015-04-26, 11:04
|
|
|
k44761 napisał/a: | Mapy nie ma problemu. Polskiego nie polecam. U mnie były niesamowite jaja z autem po wgraniu tego dziadostwa.
Zresztą większośc problemów z elektryką, mmi, wywalonym do zera akumulatorem jest następstwem wgrania modyfikowanego softu.
Polecam wgrać angielski w wersji 5570 i jest ok. W tym sofcie jest nawigacja w 3D (z lotu ptaka), kamera cofania, graficzny parktronik i kilka innych pierdół. Oczywiście po kilku modyfikacjach hardware'owych. |
Polecam zmienić podpis w sygnaturze skoro nie potrafiłeś skonfigurowac mmi po wgraniu pl menu.
Polskie menu nie robi zamieszania, przecież możęcie wgrać pl menu z 5150 i ustawić język angielski, nic to nie zmienia co się wyświetla. |
|
|
|
|
|
|
|
k44761
Moje A8
Rocznik: 2009
Silnik cm3: 3.0
Imię: Marcin
Pomógł: 18 razy Wiek: 43 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 497 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2015-04-26, 11:32
|
|
|
Kolega nie potrafi czytac ze zrozumieniem.
Potrafilem wszystko skonfigurować i wszystkie opcje byly.
Co do Twojej sugestii zmiany podpisu nie wypowiadam sie - po lekturze Twoich postów uważam, ze stan Twojej wiedzy jest mierny a braki nadrabiasz pisząc głupoty na forum próbując sie dowartościować.
Koniec OT. |
_________________ Elektronika samochodowa. |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-26, 12:41
|
|
|
U Marcina bywam i wiedzy jakiej tam przyswoiłem w tak krotkim czasie nie da sie uzyskac w żadnej szkole wyższej
Co do spolszczenia tez byłem i procedury forumowe poruszane w wielu wątkach Marcin ma w małym palcu i żadne dostrajanie sterownikow nie dało efektu w jego D3 a w innych jakie bywały poczatkowe efekty po czasie sie zwyczajnie sypały.
Spolszczenia nie potrafia działać w jakis pleyerach na kompie a co dopiero na tak skomplikowanym systemie. Jesli w przedliftowej D2 potrafia sie roźnic softy w niby tych samych sterownikach to co dopiero w D3. Jak ktos ma lepiej napisane spolszczenie,przypadkiem trafione w jego konkretny soft to w tym wyjatkowym przypadku może działać a już u kolegi to działac nie będzie. Niejednemu niezrzeszonemu doradziłem by to wywalił i nagle ustawały jakies problematyczne usterki na ktore wczesniej zdązył wydac worek kasy i stracic nerwy.
Przyznam szczerze że poczatkowa niewiedza spowodowała u mnie zdecydowane NIE jesli chodzi o posiadanie D3 ,bo czytam ile to problemow ludzie tu maja i tak upierdliwych no to się w pale nie mieści.
A teraz gdy jasne już jest że 90% tego powodowały super polskie softy to świat robi się jakis bardziej kolorowy
Każdy soft musi pisac programista specjalnie pod każde auto,te oryginalne sa zwykle uniwersalne,tak jak windows zawsze wgramy ten sam i tylko zalezy od kodu jaki wpiszemy czy uruchomi nam sie starter czy professional. |
|
|
|
|
|
|
|
paweldzwo
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-26, 14:23
|
|
|
Czyli jednak po wgraniu nowszej wersji angielskiego będzie graficzny parktronic ,bo myślałem że dopiero po pierwszym lifcie jest to dostępne ? Bo ja mam tylko dźwiękowy. |
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-04-26, 14:31
|
|
|
czytasz uważnie??
"Oczywiście po kilku modyfikacjach hardware'owych."
samym softem nie zrobisz graficznego... konieczna jest wymiana gratów
odezwij się do FOSSa to Ci temat ogarnie |
|
|
|
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-04-26, 14:34
|
|
|
shaqal nie pisz durnot wprowadzając tym samym ludzi w błąd... |
|
|
|
|
shaqal
Moje A8
Rocznik: 2006
Pomógł: 24 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 567 Skąd: Grudziądz / Gdańsk
|
Wysłany: 2015-04-27, 19:09
|
|
|
Już tyle sterowników MMI robiłem, że dam sobie rękę uciąć, że nie ma prawa on robić dziwnych rzeczy w aucie, obecnie mam sterowniki przygotowane od razu do montażu, bez ochrony CP i z wgranym nowym softem.
Często inne sterowniki w aucie powodują spięcia i pobór prądu w aucie, każdy ma swoje teorie. Od siebie tylko dodam, że najwięcej problemów jest w pierwszych A8 D3, 2002-2004.
Do graficznego PDC nie trzeba wymieniać sterownika, można wrzucic nowy wsad do sterownika i wszystko działa jak należy. |
|
|
|
|
|
|
|
paweldzwo
Moje A8