|
Autor |
Wiadomość |
WariatFuriat
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2018-02-25, 14:57 [D3 03 4.2MPI
] Pomocy-problem z odpaleniem po myciu
|
|
|
Panowie narobiłem sobie przez swojągłupotę. Długo sie zastanawialem wczoraj czy myc auto bo byl maly mroz ale jednak sie zdecydowalem. Postawilem na sloncu gdzie bylo cieplo i mialo wszystko sobie spokojnie odparowac. Widocznie tak sie nie stalo, w nocy zlapal mrozek i jest dupa auto nie odpala. Akumulator jest wporzadku cala elektryka chodzi ale auto nawet nie zakreci. Podejrzewam ze moglo zrobic sie zwarcie i wywalilo jakis bezpiecznik. Co o tym myslicie? Sory za bledy ale pisze z telefonu
Chociaz nie to chyba nie bezpiecznik bo teraz jest delikatny dzwiek rozrusznika przy przekrecaniu kluczyka. Czy to mozliwe zeby dostala sie tam woda i zamarzla? |
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5138 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2018-02-25, 20:25
|
|
|
Samochód do garażu. Przede wszystkim podłącz komputer i sprawdź błędy.
PS - samochód suszy się w ciepłym garażu a nie na polu w zimie, co z tego, że słońce, dziś u mnie także a cały dzień na minusie |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2018-02-25, 22:30 Re: [D3 03 4.2] Pomocy-problem z odpaleniem po myciu
|
|
|
Jak już kolega wyżej napisał - podłączyć pod kompa i sprawdzić błędy.
Noi warto sprawdzić wszystkie bezpieczniki.
Ale skoro... WariatFuriat napisał/a: | Chociaz nie to chyba nie bezpiecznik bo teraz jest delikatny dzwiek rozrusznika przy przekrecaniu kluczyka. Czy to mozliwe zeby dostala sie tam woda i zamarzla? | ... to można podejrzewać również rozrusznik.
Ostatnio identyczny temat naprawiałem innemu koledze z Warszawy - przyjechał o własnych siłach a u mnie na placu przymarzł i rozrusznik odmówił współpracy.
Jak się później okazało to już nie pierwszy raz więc rozrusznik out i do regeneracji - niestety nic przyjemnego przy tej robocie nie ma. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
WariatFuriat
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2018-02-26, 09:43
|
|
|
dice111 napisał/a: | Samochód do garażu. Przede wszystkim podłącz komputer i sprawdź błędy.
PS - samochód suszy się w ciepłym garażu a nie na polu w zimie, co z tego, że słońce, dziś u mnie także a cały dzień na minusie |
Teraz to już wiem. Problem się rozwiązał. Doładowałem aku do końca, mocniej zakręcił rozrusznik i poszło ale na pewno był zamarznięty bo normalnie przy naładowanym aku odpala od dotknięcia a teraz ledwo ledwo. |
|
|
|
|
|
|
|
Becks [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-02-26, 10:04
|
|
|
Mi ostatnio po myciu prawy xenon zamarzł Spalona żarówka. Dopiero po 30min. ożył jak zmarł. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|