|
Autor |
Wiadomość |
mmalinas
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronik GNU
Zasilanie: PB
Imię: Michal
Jeżdzę: A8 4E 4.2 V8 quattro
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Kwi 2016 Posty: 144 Skąd: Ostrzeszow
|
Wysłany: 2017-03-20, 11:32
|
|
|
to przykre ze nawet w przypadku kiedy klient przyniesie narzedzia specjalne ,
mechanik ich nie uzywa . No coz zmiana mechanika.
Radziu opanowales ten temat z poduszka silnika i podpora momentu obrotowego? |
_________________ pozdrawiam
Michal |
|
|
|
|
|
|
|
radziu797 [Usunięty]
|
Wysłany: 2017-03-25, 19:52
|
|
|
No żebyś wiedział ze przykre i to bardzo... trzeba było się uczyć i zostać mechanikiem. Pewnie byłbym bogaty gdybym robił wszystkim tak jak samemu się coś robi dla siebie i wkłada w to dużo pracy i serca a nie na odpierd...xxx. słuchaj poduszek jeszcze nie opanowałem bo auto stoi u gazownika na montaz lpg także jak tusze w temacie napewno napisze. Oby to tylko styki |
|
|
|
|
|
|
|
Kolczyk2100
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2022-01-20, 22:47
|
|
|
Witam kolegów i koleżanki, ja składałem jakieś trzy dni temu rozrząd , blokada na wale ,blokada na walkach, imbus piątka pod napinaczem hydraulicznym, itd. wszystko tak jak bozia przykazała , nawet te napinanie nastawników jak kolega wcześniej pisał, i co w blokach pomiarowych na kanale 93 mam -3 i -8 , no i nie wiem o co chodzi czy coś popsułem gdzie błąd popełniłem, nie wiem, czy spróbować coś przestawić , autko chodzi ,wydaje się że ma moc nie mam pojęcia , jak ustawiłem wał na 5 cyl. to blokada na walki wchodzi ale z lekkim oporem , a pytanie mam takie poprawiać czy nie ,i drugie pytanie , napinacz mimośrodowy napinamy w lewo czy w prawo bo już zgłupiałem , powiem wam że ten silnik zaczyna mnie denerwować , sprawdzane trzy razy nic na szybko a on nie chce współpracować , dziękuję z góry za pomoc , tylko chciałbym odpowiedzi na te dwa pytania , pozdrawiam NIECH MOC V8 BEDZIE Z WAMI |
|
|
|
|
tutus
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: tomek
Jeżdzę: a8 d3
Wiek: 45 Dołączył: 15 Lut 2015 Posty: 19 Skąd: konstantynów łódzki
|
Wysłany: 2022-05-13, 18:15
|
|
|
Witam wszystkich,
Nawiązując do tematu parametrów blokach 90 i 93, u mnie wyszło takie coś, i mam te metaliczne hałasy przy starcie, a głośność pracy silnika mogłaby być trochę mniejsza-tak to bym ujał Czy można vcds-em regulować adjustment aby wartości w bloku 93 schodziły poniżej -6 ? Jeśli tak to byłbym bardzo wdzięczny za instrukcję, wskazówki. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|