Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 D3 long
Wysłany: 2020-05-03, 22:48 [D3 04 4.2MPI/LPG
] Problem z przyspieszeniem
Witam.
Problem jest taki że silnik dławi się tak jakby brakowało paliwa , po wdepnieciu pedału gazu czy to z jedynki czy wskoczy na dwójkę po prostu jakby był brak paliwa albo za dużo go po wyżej trzech tysięcy dostaje paleta wkręca się pięknie. Na vcds wywala błąd za uboga mieszanka. Wcześniej miałem wypadanie zapłonu na 6-tym cylindrze. Cewka nowa i ustalo. Ale teraz problem z ta mieszanką.
Proszę o wskazówki gdzie szukać przyczyny.
_________________ Audi A8 D3 long wersja amerykańska
Wysłany: 2021-04-08, 06:02 Re: Problem z przyspieszeniem
wyspiarz1000 napisał/a:
Witam.
Problem jest taki że silnik dławi się tak jakby brakowało paliwa , po wdepnieciu pedału gazu czy to z jedynki czy wskoczy na dwójkę po prostu jakby był brak paliwa albo za dużo go po wyżej trzech tysięcy dostaje paleta wkręca się pięknie. Na vcds wywala błąd za uboga mieszanka. Wcześniej miałem wypadanie zapłonu na 6-tym cylindrze. Cewka nowa i ustalo. Ale teraz problem z ta mieszanką.
Proszę o wskazówki gdzie szukać przyczyny.
mam ten sam problem u siebie. Po wymianie świec jest dużo lepiej ale problem jest. Ze względu na obecną pogodę ciężko sprawdzić to na gazie. Wystarczy że silnik dostanie temperatury około 60-70 stC i wszystko wraca do normy, chociaż wydaje mi się że powinien być bardziej żwawy...
oczywiście też liczę na podpowiedź co może być nie tak za którą z góry dziękuję...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum