|
Autor |
Wiadomość |
mateusz1851
Rocznik: 2013
Silnik cm3: 4.0T
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D4, A8 D3, A8 D2
|
Wysłany: 2021-05-19, 14:10 [D3 04 4.2MPI/LPG
] Wyciek płynu z króćca pod zbiorniczkie
|
|
|
Witam,
Może ktoś miał podobny problem lub może znać rozwiązaniem z problemem wycieku spod zbiorniczka.
Wymieniłem zbiorniczek wyrównawczy na nowy i po przejechaniu ok. 5000km pojawił się problem z wyciekiem płynu po zgaszeniu silnika. Auto podczas jazdy trzyma temperaturę nic nie cieknie i nic się nie dzieje a po zgaszeniu silnika z króćca pod zbiorniczkiem zaczyna się lać płyn. Ucieknie jakieś 200ml i przestaje. Wymieniony korek na nowy, wymieniony wąż gumowy na nowy, założone oryginalne nowe opaski i później dołożone/zamieniane opaski ślimakowe i dalej zaczyna przepuszczać w tym samym miejscu. Już mam totalny brak pomysłów dlaczego tak się dzieje i dlaczego akurat przepuszcza w tym miejscu. Skręcone na maksa a dalej się leje.
Szukałem na forach ale niestety nie znalazłem podobnej usterki.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
Dżordż
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Jerzy
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 21 Cze 2018 Posty: 117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2021-05-19, 21:07
|
|
|
Mnie też się lało ale z tego bocznego króćca, był pęknięty plastik, wymieniony zbiorniczek na nowy i jest szczelnie. |
|
|
|
|
|
|
|
Piszczat
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tip
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2021-07-30, 15:36
|
|
|
Uporałeś się z problemem? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|