|
Autor |
Wiadomość |
wyspiarz1000
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 D3 long
|
Wysłany: 2019-11-12, 12:39 [D3 04 4.2MPI/LPG
] Zwarcie do masy silnik zamka centralne
|
|
|
Witam na wstępnie.
Potrzebuje pomocy, rzecz w tym że jest zwarcie do masy silnika zamka central ego i blad występuje w każdych drzwiach, jak sprawdzam vcdesem. I chciałem się spytać czy to może być przyczyną zrzerania pradu bo mi akumulator siada po paru gidzinach, i swieci mi przycisk awaryjnych.
1 czy przycisk awaryjnych swieci z powodu tej usterki
2 Gdzie jest silnik zamka centralnego |
_________________ Audi A8 D3 long wersja amerykańska |
|
|
|
|
|
|
|
IchiOne
Imię: Hubert
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2019-11-12, 21:04
|
|
|
Elektronika drzwi ma bardzo wiele wspólnego z rozładowywaniem akumulatora i możesz znaleźć wiele postów w tym temacie w wątku poświęconym właśnie rozładowywaniu się akumulatora na postoju. Świecący się przycisk awaryjnych świadczy o nie uśpionym systemie. Często w systemie keyless, kiedy klamka złapie wilgoć i czujnik wariuje, system odbiera informację o próbie otwarcia auta i nie pozwala się uśpić... analogicznie błąd w centralnym zamku powinien skutkować podobnie i uwierz, potrafi wyzerować baterię bardzo szybko.
Co do samego zamka to czy on w ogóle reaguje na przyciski w boczkach np. ?
Pokusiłbym się o rozłączenie wszystkich drzwi i zbadaniu ponownie, jeśli dalej zwarcie na silniku to prawdopodobnie drzwi kierowcy są problemem a tam zespół sterujący... może tam leży przyczyna. |
|
|
|
|
|
|
|
wyspiarz1000
Moje A8
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 D3 long
|
Wysłany: 2019-11-13, 02:09
|
|
|
Cześć. Odpowiedziałeś mi na pytaniem związane z zawarciem silnika zamka centralnego. Miales racje przyczyną była w sterowniku drzwi kierowcy. Z innego auta był. Zakodowalem wszystkie drzwi i teraz nie ma błędu nigdzie. Ale trapi mnie ten przycisk awaryjnych bo świeci. Listwa była zmieniana cała tam gdzie jest awaryjny przycisk. I też bedzie od innego auta. Czy piny mogą być inaczej w wtyczce i przez to świeci |
_________________ Audi A8 D3 long wersja amerykańska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|