Autor |
Wiadomość |
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-22, 20:13
|
|
|
martinezzg napisał/a: | poczekajcie parę dni... myślę ze do środy wszystko będzie założone.... |
no to do środy :mrgreen: |
|
|
|
|
|
|
|
kolonkos88
Moje A8
Silnik cm3: 5000
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian
Jeżdzę: MB E500
|
Wysłany: 2012-03-25, 22:48
|
|
|
Ja robiłem wydech w MG MotorSport u Guzego. Fajny chłopak, bardzo konkretny.
Jak wejdziesz na ich stronę internetową jest czarne A8 to akurat moje byłe.
Jeżeli chodzi o wystające rury wydechowe FOSS to nie masz racji, bo akurat mi nic nie wystawało.
Ciekaw jestem teraz jakie mają ceny |
_________________ Mercedes Benz E500 V8
Mój "dziodkowóz" nie jedno A8 i 7er nosem wciągnie
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-03-26, 22:26
|
|
|
kolonkos88 napisał/a: | Jeżeli chodzi o wystające rury wydechowe FOSS to nie masz racji, bo akurat mi nic nie wystawało. |
Czekaj, czekaj, kolonkos.... ale ja nigdzie nie napisałem, że Tobie coś wystawało :roll:
Napisałem natomiast, że widziałem na żywo wydech z MG na jednej D3...... ale to było w ASO w Warszawie...... i nie było tam ani słowa, że to była Twoja D3...... po prostu jakaś, czyjaś, osoby bliżej mi nieznanej ;-)
Poza tym napisałem, że fachowcy, a słyszałem że w MG tacy są, zrobią Ci taki wydech jak będziesz chciał.... okrągły, owalny, kwadratowy, schowany, wystający, pierdzący, warkoczący, bulgoczący.... do wyboru, do koloru, wszystko wedle życzenia klienta....
więc o co c'mon? :lol: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
martinezzg
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Imię: Marcin
Wiek: 48 Dołączył: 06 Cze 2011 Posty: 366 Skąd: Czeladź/Śląsk
|
Wysłany: 2012-03-27, 06:44
|
|
|
dzisiaj jadę na montaż ultera - mam nadzieje ze wszytsko ładnie spasuje i będzie założony - jedyna sprawa to wycięcie w zderzaku mnie martwi:( fabrycznie w oriz S8 zderzak jest tak samo zagięty d środka ...ciekawe jak będzie to wyglądało przy samym powiększeniu dziury...jak kiepsko to oddaje do magika od klejenie plastików i zrobi mi jak w ori - tylko dolna listwa zderzaka będzie do pomalowania...
orientuje się ktoś czy ona jest rozdzielana od całego zderzaka?
no niestety to nie taka prosta rzecz montaż tego wydechu - wycinanie częsci starego-wycinanie zderzaka....jest z tym roboty
więc dzisiaj nie ma szans na odbiór auta - dopiero jutro - choć z zastrzeżeniem z warsztatu ze efekt biorę na siebie i ew oddam zderzak do zrobienia i malowania |
_________________ A8>eSka
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-03-27, 14:27
|
|
|
martinezzg napisał/a: | no niestety to nie taka prosta rzecz montaż tego wydechu - wycinanie częsci starego-wycinanie zderzaka....jest z tym roboty
więc dzisiaj nie ma szans na odbiór auta - dopiero jutro - choć z zastrzeżeniem z warsztatu ze efekt biorę na siebie i ew oddam zderzak do zrobienia i malowania |
Jak to czytam to mam wrażenie że słabi to fachowcy :evil:
Tam gdzie ja robiłem właścicielowi nawet nie drgnęła powieka jak usłyszał że ma pasować zderzak pod wydech...
zero gadki że to drogie luksusowe auto i On nie będzie ciął zderzaka...
zero gadki że nie gwarantuje efektu końcowego...
zero gadki że robi to na moją odpowiedzialność...
zero gadki że zderzak potem może wymagać klejenia albo poprawek lakierniczych...
zero gadki że takiemu autu nie przystoi...
zero gadki że nie odpowiada za ewentualne szkody...
pełna profeska tak jak być powinno ;-) |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
martinezzg
Moje A8
|
Wysłany: 2012-03-27, 16:11
|
|
|
wiem wiem Damian ale tutaj jest sprawa taka (zresztą pisaliśmy o tym na PW) ze -zdaje sobie z tego sprawe- nie będzie to jak w ori s8 czyli z wygięciami do srodka - czyli łapki mu drżą ze musi to idelanie zrobić(nie ukrywam ze pokazałem mu Twój wydech i powiedzialem -TAK MA BYĆ WYCIĘTE - więc tu ma zgryza zeby tak wyszło - i druga sprawa rurę trzeba w odpowiednim miejscu upierdzielić zeby do niej wejść z nową końcówką - więc tak do końca nie jest to dedykowany tłumik ze wykręcasz stary i w to miejsce nowy - w tym miejscu nie ma żadnego łączenie fabrycznie
ale spoko nie wywieram zbędnej presji na nich i myślę ze fajnie to wyjdzie - jeśli wizualnie mnie nie zadowoli to koleś od plastików już tak to obrobi ze bedzie wyglądało jak fabryka:)
ale kur..... jak efekt akustyczny będzie słaby to normalnie sam do ultera się przejadę :evil: :evil: |
|
|
|
|
|
|
|
|
badyl
Moje A8
Skrzynia: tiptronic + F1
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Lut 2011 Posty: 344 Skąd: trójmiasto
|
Wysłany: 2012-03-27, 16:13
|
|
|
martinezzg napisał/a: | jak efekt akustyczny będzie słaby to normalnie sam do ultera się przejadę :evil: :evil: |
słyszałem nie raz ultera i ładnie brzmiał |
|
|
martinezzg
Moje A8
|
Wysłany: 2012-03-27, 16:22
|
|
|
badyl napisał/a: | martinezzg napisał/a: | jak efekt akustyczny będzie słaby to normalnie sam do ultera się przejadę :evil: :evil: |
słyszałem nie raz ultera i ładnie brzmiał |
na ja mam nadzieje - ale jeśli się okaże że do doopy to jesteście tu koledzy świadkami początku końca tej firmy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: |
|
|
|
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
Wysłany: 2012-03-27, 16:41
|
|
|
martinezzg, nie no az tak sie o to wycinanie nie martw Ktos kto ma odrobine oleju w glowie...potrafi poslugiwac sie miarka,katówka i dremel'em da rade zrobic to ladnie bez wiekszych problemów. Trzeba tylko szablonik sobie stworzyc namalowac na zderzaku i heja Ogólnie tak jak Ci pisalem...nawet ja móglbym Ci to wyciac...sam wolalem jednak zebys dal to fachowcowi...bo mnie nie mozna tak nazwac bo w sumie wydechów w zyciu zrobilem sztuk jeden Ale dla kogos kto bawi sie z tym codziennie to bedzie jak posmarowanie kromki chleba cieplym maslem...godzina roboty i ready |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
martinezzg
Moje A8
|
Wysłany: 2012-03-27, 16:46
|
|
|
no własnie oni się wydechami na codzien nie bawią.... ogólnie mechanika pojazdowa - ale kumaci są i różne przeróbki robili
[ Dodano: 2012-03-28, 08:15 ]
kur...... koledzy to już jakaś masakra jest :evil: , normalnie dzis mi się śniło ze wydech założyli ja autko odpalam a tu dzwięk jak puszka normalnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , coż to auto robi z człowieka .....
ok więc wydech założony - wizualnie oceńcie sami(choć wycinający się nie popisał) ale przy okazji naprawy z przodu plecionki w wydechu w Katowicach mam gościa który zakłada wydech-wycina też całkiem ładnie-ładniej od którzy mi robili.....
co do strony wizualnej - dla mnie fajnie to wygląda(choć puszki są grubsze niż ori i jak się schylić pod auto delikatnie wystają:)
co do akustyki to powiem tak: ciut za mało basu na neutralu ale przy jeździe słychać faaajny pomruk i zdecydowanie lepiej niż na ori to pracuje...
filmik jak to pracuje wrzuce jutro bo dzis tylko na szybko zrobiłem fotki(na brudnym sprzęcie na dodatek :oops: )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badyl
Moje A8
|
Wysłany: 2012-03-29, 10:08
|
|
|
zapodawaj filmik :mrgreen: jest wogule głośniejszy na postoju :?: |
|
|
martinezzg
Moje A8
|
Wysłany: 2012-03-29, 10:51
|
|
|
muszę nagrać - ale mam tylko iphona i nie wiem czy da radę... na postoju delikatnie mruczy... troche za dlikatnie ja bym po podgłośnił
chociaż gadałem w gościem w ulterze i mówił mi ze trzeba troszkę pojeździć i tłumik na pewno będzie głośniejszy - ze to normalne jest i musi się troche wygrzać itp i ze będzie większy basik...
a o to mi właśnie chodzi...
przy jeździe już teraz fajnie mruka - na postoju mniej - wizualnie sami musicie ocenić jak Wam się podoba |
|
|
|
|
|
|
|
|
badyl
Moje A8
|
Wysłany: 2012-03-29, 11:36
|
|
|
to jest normalne zawsze nowy tłumik musi się wypalić potem jest troszkę głośniej :-D wizualnie ciężko ocenić na żywo to zawsze lepiej wygląda |
|
|
Mucholejkolator
Moje A8
Rocznik: 2001
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kacper
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 460 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2012-03-29, 13:00
|
|
|
Fajnie fajnie :lol: Na mój gust jednak ja bym trochę mocniej schował końcówki w zderzak. Ale w D3 i tak jest ok :-D No i ten design końcówek...coś ala Panamera
Co do dźwięku to się nie przejmuj, na pewno będzie bardziej warczał. Nowe tłumiki potrzebują sporo czasu żeby dźwięk się "wydolaścił" i ustabilizował na jednym poziomie. Także zobaczysz, że z każdym przejechanym kilometrem będzie tylko lepiej :-D
Gratuluje zakupu! |
|
|
|
|
|
|
|
martinezzg
Moje A8
|
Wysłany: 2012-03-29, 14:13
|
|
|
dzięki dzięki,,,też bym je bardziej schował - i chyba to zrobię lekko je cofnę - o jakieś dwa centymetry:) - zresztą w poniedziałek podjadę lekko wypolerować otwory - to wtedy zdejmą mi wydechy i ciutkę pójdą do środka:) :d
jeśli się jeszcze trochę wybasują to będzie gitarrrra! - zresztą jest taj jak piszesz już dzisiaj chodzą fajniej niż wczoraj i coraz bardziej mi się podoba mój zakup :d :d
no w porównaniu do FOSSA to nie to samo - ale też jedna rzecz - całość kosztowała trzy razy mniej....
a za zaoszczędzoną kasę ..zresztą już wosk MAJESTE z polishangela zakupiony |
|
|
|
|
|
|