|
Autor |
Wiadomość |
mkbewe
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip EYC GQF
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Mar 2015 Posty: 1063 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2016-04-21, 22:10
|
|
|
Damias napisał/a: | Mkbewe tasma od grzania szyby jest po jednej stronie ( pasażera).
| taką mam, tak że szybę na pewno mam grzaną, zakodowałem też klimatronik na grzanie szyby ale wywal błąd przerwy w obwodzie ze strownikiem, muszę sprawdzić czy go w ogóle tam pod akumulatorem mam |
|
|
|
|
|
|
|
Damias
Moje A8
Rocznik: 2004
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Lip 2015 Posty: 139 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-04-22, 08:03
|
|
|
Za szybę z montażem zapłaciłem niecałe 2k zł. Szyba nowa kupiona bezpośrednio w Guardianie. Niestety z kupnem szyb do D3 poza ASO jest cholerny problem (chyba że nie grzaną) i nawet w Guardianie nie mają wyboru więc po analizie wszystkich za i przeciw zakupiłem tą która była jako jedyna dostępna.
Generalnie potrzebowałem szybę podgrzewaną, pod czujnik deszczu/zmierzchu. W Guardianie jedyną sztukę jaką mieli to do polifta podgrzewaną, solaryczną, akustyczną, z miejscem na czujnik deszczu/zmierzchu i dodatkowo z miejscem na kamerę do system lane assist. Mój czujnik deszczu/zmierzchu pasował bez problemu i tylko muszę wymienić osłonę tego całego ustrojstwa na taką większą która maskuje wszystkie czujniki (już zamówiona). Systemu lane assist raczej nie będę montował ale w miejsce tej kamery fajnie może się zmieścić rejestrator jazdy i nie było by go wcale widać No ale to później. Teraz jest nowa piękna szybka i nowe pióra wycieraczek i jest zaj...ście |
|
|
|
|
|
|
|
mkbewe
Moje A8
|
Wysłany: 2016-07-02, 13:17
|
|
|
czy jest mi ktoś w stanie napisać jak idzie wiązka od podgrzewania przedniej szyby ?? chodzi mi o to że
wychodzi z szyby taśma, idzie potem do kabiny i do czego jest podłączona ???
i tak samo jak wygląda sprawa wiązki modułu podgrzewanej szyby który jest pod akumulatorem w bagażniku ! ???
mam rzednią grzan, jdą kable gdzieś do kabiny, ale nie mam modułu od grzania, a chciałbym kupić i podłączyć bo szkoda żeby się marnowała |
|
|
|
|
aro51
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Arek
Jeżdzę: F11
Pomógł: 38 razy Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 614 Skąd: Mazowieckie
|
|
|
|
|
|
|
|
mkbewe
Moje A8
|
Wysłany: 2016-07-03, 10:52
|
|
|
no a jakby ktoś podrzucił właśnie takie schematy z elsa to sam bym zobaczył gdzie to ma byc podłączone bo może wystarczy tyko wpiąć wtyczkę w odpowiednie miejsce tak jak w przypadku dołożenia czujnik zmierzchu |
|
|
|
|
magicshow
Moje A8
Silnik cm3: 4,0
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Piotr
Jeżdzę: D3
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 19 Cze 2014 Posty: 115 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: 2016-10-10, 17:46
|
|
|
przyszła pora na mnie otwarty obwód dopadł mnie ten sam błąd tylko ze mam mały odprysk na szybie i teraz pytanie czy zostaje tylko wymiana szyby czy mogę ją jakoś zakleić uzupełnić możne klejem termo przewodzącym?
01593 - Heated Windshield (Z2)
011 - Open Circuit |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|