|
Autor |
Wiadomość |
gizmo07 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-25, 19:11 [D3 03 4.2MPI/LPG
] Antynapad handsfree
|
|
|
Witam!
Jak zakodowac pilota antynapadowego handsfree?
Auto normalnie odpalam klasycznym kluczykiem, ale oprocz tego mam jeszcze antynapadowego, szarego pilota "handsfree". Ponoc to oryginalne rozwiazanie, nie zadne dostawiane.
Jeden pilot mam niezakodowany i mi buzzer skrzeczy, kontrolki sie pala, symbol hamulca postojowego z piorunkami i generalnie auto sie blokuje
A wiec pytam jak wyzej. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-10-26, 11:10
|
|
|
gizmo07 napisał/a: | Auto normalnie odpalam klasycznym kluczykiem, ale oprocz tego mam jeszcze antynapadowego, szarego pilota "handsfree". Ponoc to oryginalne rozwiazanie, nie zadne dostawiane. |
W branży pracuję od ładnych kilku lat i nie widziałem jeszcze fabrycznego dodatkowego pilota tylko od antynapadu :shock: zrób kilka foto (najlepiej jakby na jednym z nich był numer części Audi) to uwierzę a przy okazji sprawdzę Ci co to za ustrojstwo. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
gizmo07 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-26, 13:13
|
|
|
Rozebralem wszystko pod kierownica i znalazlem centralke tego ustrojstwa..
Centralka niestety jest bez oznaczen. Nie ma nawet napisu MADE IN CHINA.
Zestaw podobny do tego:
Pilot mam identyczny jak w tym zestawie. Centralke mam bez oznaczen i inaczej wyglada wpięcie do niej. Mam rowniez mikropczysk i glosnik. U mnie nie ma diody.
Hełp.
Zadzwonilem do ASO w moim miescie i powiedzialem ze stoje na drodze i samochod na mnie krzyczy, zgasl i pala sie kontrolki to juz od razu mi powiedzieli "siadla bateria w antynapadzie". I tak z druga karta zagadal od razu.
Kodowanie pewnie u nich jak za zboze :evil: |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-10-26, 23:07
|
|
|
gizmo07 napisał/a: | Zestaw podobny do tego: |
Znam ten zestaw (takiego pilota) i z pelną odpowiedzialnością mogę powiedzieć że to nie jest zabezpieczenie fabryczne...
fabryczne tzn. takie które zostało zamontowane w fabryce, takie które po numerze VIN znajdziesz na liście wyposażenia swojego auta, takie które znajdziesz w katalogu części zamiennych w ASO w popularnej ETCE.
Nie przeczę jednak, że m.in. coś takiego mogło zostać założone w ASO na specjalne życzenie klienta... i to do auta nowego jeszcze przed wydaniem go klientowi... ewentualnie takie coś mogło się znaleźć bez wiedzy klienta jeżeli auto było testowe a klient kupił je już jako używane (salon sam mógł zamontować coś takiego do swojego auta testowego).
gizmo07 napisał/a: | Zadzwonilem do ASO w moim miescie i powiedzialem ze stoje na drodze i samochod na mnie krzyczy, zgasl i pala sie kontrolki to juz od razu mi powiedzieli "siadla bateria w antynapadzie". I tak z druga karta zagadal od razu.
Kodowanie pewnie u nich jak za zboze :evil: |
Wg. mnie zrobi Ci to każdy profesjonalny warsztat zajmujacy się systemami zabezpieczeń samochodów - nie musi to być koniecznie ASO. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
badyl
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic + F1
Imię: Marcin
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Lut 2011 Posty: 344 Skąd: trójmiasto
|
Wysłany: 2011-10-27, 11:53 Re: Antynapad handsfree
|
|
|
gizmo07 napisał/a: | Jeden pilot mam niezakodowany i mi buzzer skrzeczy, kontrolki sie pala, symbol hamulca postojowego z piorunkami i generalnie auto sie blokuje
buzzer ci piszczy i pali się błąd hamulca ręcznego masz pewnie problem z ręcznym któryś zacisk nie działa zapewne i dlatego też auto się blokuje , sprawdz czy z jednej i drugiej strony działają silniczki w ręcznym przy zaciskach |
|
|
gizmo07 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-28, 02:11 Re: Antynapad handsfree
|
|
|
badyl napisał/a: |
buzzer ci piszczy i pali się błąd hamulca ręcznego masz pewnie problem z ręcznym któryś zacisk nie działa zapewne i dlatego też auto się blokuje , sprawdz czy z jednej i drugiej strony działają silniczki w ręcznym przy zaciskach |
Panie, wsiadam z drugim pilotem od antynapadu i juz nic nie piszczy. Wsiade z tym zepsutym i piszczy.
Tak podlaczone zabezpieczenie i taki efekt daje. |
|
|
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-28, 05:59 Re: Antynapad handsfree
|
|
|
gizmo07 napisał/a: | badyl napisał/a: |
Panie, wsiadam z drugim pilotem od antynapadu i juz nic nie piszczy. Wsiade z tym zepsutym i piszczy.
Tak podlączone zabezpieczenie i taki efekt daje. |
to używaj tego drugiego pilota Panie. |
|
|
|
|
gizmo07 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-28, 10:59 Re: Antynapad handsfree
|
|
|
zanjac napisał/a: |
to używaj tego drugiego pilota Panie. |
Kurde, ze na to wczesniej nie wpadlem |
|
|
|
|
|
|
|
chrisvtr
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic + F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Krzysiek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 166 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2011-11-01, 23:24
|
|
|
w zależności od firmy tej pastylki mozliwe jest kilka przyczyn , od słabej baterii w drugim pilocie do uszkodzenia pilota poprostu , otwórz pilota i sprawdż stan baterii lub dwóch (tak jak ja mam w antynapadzie) , jeśli masz dwie ważna może być kolejność wyjecia/wlozenia baterii ,bedą jakieś CR-ki najpewniej 3voltowe , musi miec powyzej trzech volt , jesli to nie pomoze to napewno na płytce drukowanej bedzie nazwa lub jakis kontakt do producenta urzadzenia , moje np to tej firmy http://www.testronik.com , znajdziesz bezproblemu w necie |
_________________ Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE |
|
|
|
|
gizmo07 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-02, 01:10
|
|
|
W jednym pilocie byla po prostu rozladowana bateria od poczatku jak kupilem samochod. W obydwu pilotach wymienilem na nowe, takie same. Kwestia tylko zeby tego jednego pilota zakodowac. Na plytce drukowanej mam napisane tylko "bikin2". Nie moge nic znalezc o tym w necie. |
|
|
|
|
|
|
|
chrisvtr
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic + F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Krzysiek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 166 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2011-11-02, 12:06
|
|
|
wyzej podałem adres strony do firmy ,która sie zajmuje takimi blokadami , zadzwon do nich moze ci pomogą , a jak nie to masz w okolicy pewnie magików od alarmów jakiś zakład co montuje |
_________________ Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE |
|
|
|
|
PIOTREK77
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Imię: PIOTREK
Jeżdzę: Audi A8
|
Wysłany: 2011-11-12, 17:09 Re: Antynapad handsfree
|
|
|
gizmo07 napisał/a: | Witam!
Jak zakodowac pilota antynapadowego handsfree?
Auto normalnie odpalam klasycznym kluczykiem, ale oprocz tego mam jeszcze antynapadowego, szarego pilota "handsfree". Ponoc to oryginalne rozwiazanie, nie zadne dostawiane.
Jeden pilot mam niezakodowany i mi buzzer skrzeczy, kontrolki sie pala, symbol hamulca postojowego z piorunkami i generalnie auto sie blokuje
http://www.amt-alarmy.pl/...q=&r=0&rg=0&sg= |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|