Wysłany: 2022-06-28, 14:43 [D3 05 4.2MPI/LPG
] Dźwięki podczas odpalania oraz podczas
Witam, mam pytanie o możliwą usterkę w mojej audi a8 ( D3 4.2 MPI - BFM ).
Po pierwsze dzisiaj zauważyłem dosyć mocny i dziwny dźwięk podczas odpalania na zimnym silniku - grzechotanie w okolicach silnika trwające ~ 1 sekundę.
Po drugie podczas codziennej trasy typu ~10-15 km do pracy już na rozgrzanym silniku słychać lekkie stukanie które jest coraz szybsze wraz z prędkością ( nie ważne czy jest włączone/wyłączone lpg ).
Jeśli ktoś zna odpowiedź na te pytania lub przynajmniej "domyśla się" co to może być proszę mnie poinformować, za ok. 3 tygodnie wyjeżdżam w mini trasę więc wole mieć auto zrobione na tip top.
PS: Słyszałem od paru osób że to może być wina rozrządu.
* Dodam również że jestem w okresie wymiany oleju którą planuje zrobić za parę dni (( przejechane jest ok. 10-11 tys. km oraz jakby co nie znam dokładnie oleju który jest wlany przez fakt że sprzedawca mi nie odpisuję - zakup w miarę świeży jeśli chodzi o auto )) *.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum