Autor |
Wiadomość |
EVAN
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Lut 2011 Posty: 118 Skąd: małopolska
|
Wysłany: 2011-09-08, 08:53
|
|
|
No to odgrzewam temat niestety :cry:
U mnie tez sie tak dzieję ale od czasu do czasu. Zauważyłem tez zależność pogodową- czyli jak jest deszczowo/wilgotnie to tak sie dzieje.
Myślę że jest to problem wilgoci. Ale wie ktoś może gdzie jest ten moduł?
Może pomoże wysuszenie. :roll: |
|
|
|
|
|
|
|
wolek
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Michał
Jeżdzę: SuperB
Pomógł: 26 razy Wiek: 37 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 726 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2011-09-08, 23:16
|
|
|
kolego ale który moduł? do tu mowa była o kilku... jeśli chodzi ci o moduł telefonu to znajduje sie on pod fotelem kierowcy z tego co pamiętam. |
_________________ Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
EVAN
Moje A8
Imię: Mateusz
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Lut 2011 Posty: 118 Skąd: małopolska
|
Wysłany: 2011-09-09, 08:26
|
|
|
W tym problem, że nie wiem który moduł. Chyba przejadę sie do ASO pod kompa. Może cos wyjdzie :roll: |
|
|
|
|
Saberek
Moje A8
Rocznik: 2004
Skrzynia: Automat
Imię: Piotrek
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 11 Lut 2011 Posty: 153 Skąd: Lloydminster, Alberta , Kanada
|
Wysłany: 2011-11-02, 00:44
|
|
|
U mniedzis stao sie to samo. Auto stalo na zewnatrz caly dzien wieczorem wsiadam jade do pracy i MMI po odpaleniu samochodu po ok 30 sek sie wylacz ekran sie chowa i tyle.
Moge go wlaczyc spowrotem ale tylka na 30 sek i w tym czasie nie dzialaja zadne przyciski na konsoli srodkowej, reset tez nie dzial tylko zmiana stacji radiowych. 30 sek i koniec.
Gdzie i czego szukac.
Jutro przeskanuje to wrzuce bledy. |
|
|
|
|
|
|
|
club-iguana
Moje A8
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tip+F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jaro
Jeżdzę: A8L
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 215 Skąd: Brzozowa/WGM
|
Wysłany: 2012-02-03, 09:28
|
|
|
Minął rok, przyszły mrozy. Co z Waszymi MMI? U mnie było to samo, rozwiązaniem problemu była wymiana wzmacniacza. 2 dni temu MMI znowu ucichło na dobre - nie wytrzymało minus 17 °c Obawiam się, że znów padł wzmacniacz :-( |
_________________ CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było. |
|
|
|
|
Saberek
Moje A8
Skrzynia: Automat
Imię: Piotrek
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 11 Lut 2011 Posty: 153 Skąd: Lloydminster, Alberta , Kanada
|
Wysłany: 2012-02-03, 12:24
|
|
|
U mnie rozwiazalo sie samo, ktorys z przyciskow sie zablokowal wcisniety i po kilku dniach puscil sam z siebie bez rozbierania i wszystko dzial ok. |
|
|
|
|
|
|
|
wolek
Moje A8
|
Wysłany: 2012-02-03, 19:51
|
|
|
mi padła zmieniarka ale w sumie wszystko działa ale coś w środku przeskoczyło i nie czyta płyt. będzie cieplej to rozbiore ją bo chyba tacka się przesuneła. |
|
|
|
|
|
Blokersik
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic + F1
Imię: Kamil
Jeżdzę: Audi A8
|
Wysłany: 2012-02-03, 21:45
|
|
|
W zeszłym roku tez padł mi wzmacniacz , a w tym roku MMI tez odmówiło posłuszeństwa. Również co jakiś czas się resetowało. Padl właśnie jakiś główny moduł, który znajduje się bodajże gdzieś za schowkiem. Na szczęście już wszystko sprawne |
|
|
|
|
|
|
|
Rafelek
Moje A8
Rocznik: 2010
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D4
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 96 Skąd: Bartoszyce
|
Wysłany: 2012-02-03, 23:00
|
|
|
wolek napisał/a: | mi padła zmieniarka ale w sumie wszystko działa ale coś w środku przeskoczyło i nie czyta płyt. będzie cieplej to rozbiore ją bo chyba tacka się przesuneła |
Ja już zmieniłem trzy sztuki a teraz kiedy padła mi kolejna to już odpuściłem,mam dość. Uszkodzeniu ulega plastikowy trybik.
Dziś przy temp. -20 otworzyłem samochód i nagle głośniki zaczęły szumieć i to strasznie głośno. Potem coś strzeliło i przez 2h nie miałem dźwięku w MMI. Jak myślicie co może być przyczyną? |
_________________ CCCO Herr der Ringe |
|
|
|
|
wolek
Moje A8
|
Wysłany: 2012-02-03, 23:06
|
|
|
Rafelek napisał/a: | Dziś przy temp. -20 otworzyłem samochód i nagle głośniki zaczęły szumieć i to strasznie głośno |
raz miałem tak samo ze 2 lata temu ale w lato... Brak błędów itd usterka nigdy nie powróciła jakaś zwara lub przepięcie w wzmaku bo na nic nie reagował zmiana głośności itd... wyłączył się dzwięk bo przegrzały się końcówki mocy we wzmaku... a dzwięk powrócił po 2h bo pewnie wyłączałeś autko i system przeszedł do standby/uśpił się lub pewnie zrobiłeś reset MMI tez pomaga. ale nie wiem czym to może być tak naprawde spowodowane. |
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-02-03, 23:10
|
|
|
No kurna... jak to czytam to z tęsknotą wspominam moje S8.... mróz nie mróz wszystko działało bez zająknięcia.... byle akumulator był zdrowy i wszystko grało....
a tu jak nie MMI, to zmieniarka, albo Kessa, albo szyber....
albo klapa bagażnika która właśnie i u mnie odmówiła posłuszeństwa i teraz tak jak Ty Rafcio ja też jeżdżę z otwartą
a temperatury takie, że nawet w garażu nie mam ochoty nic przy niej robić :wpale: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Rafelek
Moje A8
Rocznik: 2010
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D4
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 96 Skąd: Bartoszyce
|
Wysłany: 2012-02-03, 23:13
|
|
|
Cytat: | No kurna... jak to czytam to z tęsknotą wspominam moje S8.... mróz nie mróz wszystko działało bez zająknięcia.... byle akumulator był zdrowy i wszystko grało....
a tu jak nie MMI, to zmieniarka, albo Kessa, albo szyber....
albo klapa bagażnika która właśnie i u mnie odmówiła posłuszeństwa i teraz tak jak ty Rafcio jeżdżę z otwartą
_________________ |
No powiem Ci że też teraz miło wspominam D2. Pan Jacek jeździ swoją S-ą i się smieje. Jak narazie zero problemów. Co do klapy to problem opanowałem. Opisałem wszystko w temacie problemu z klapą. |
_________________ CCCO Herr der Ringe |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2012-02-03, 23:25
|
|
|
Rafelek napisał/a: | Co do klapy to problem opanowałem. Opisałem wszystko w temacie problemu z klapą. |
:shock: no to zaraz sobie poczytam.
Tyle, że kiedy na dworzu -20°C to u mnie w garażu tylko +5°C a to jak dla mnie trochę za mało aby zabawiać się młotkiem i śrubokrętem :evil: |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
club-iguana
Moje A8
Skrzynia: Tip+F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jaro
Jeżdzę: A8L
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 215 Skąd: Brzozowa/WGM
|
Wysłany: 2012-02-06, 23:21
|
|
|
Dziś w nocy totalnie rozladowal mi się akumulator,aż tak do zera, że nie mogłem wyjac kluczyka ze stacyjki. Ostatnie kilka dni jeździłem z wypiętym wzmacniaczem. Dzięki wiedzy kolegi z innego forum, po naładowaniu aku, podpiąłem ponownie wzmacniacz i....
zaczęło wszystko działać :-)
Przyczyna (najbardziej prawdopodobna): mam wstawiony nieoryginalny element do podłączenia tv itp. i to one (te nieoryginalne) elementy potrafia zawiesić caly system MMI.
RADA: Jak MMI robi zwis to go całego zresetować :-) |
_________________ CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2012-02-07, 13:18
|
|
|
club-iguana napisał/a: | Dziś w nocy totalnie rozladowal mi się akumulator,aż tak do zera, że nie mogłem wyjac kluczyka ze stacyjki. |
ŁoooŁ, kupuj nowy bo ten to już chyba "śmietnik"..... a zapowiadają jeszcze tydzień albo i dwa takich mrozów :-?
club-iguana napisał/a: | Dzięki wiedzy kolegi z innego forum, po naładowaniu aku, podpiąłem ponownie wzmacniacz i....
zaczęło wszystko działać :-) |
Czyżby znowuż Adi pomógł?
club-iguana napisał/a: | ... zaczęło wszystko działać :-) |
No proszę... skoro wzmacniacz już ogarnąłeś to zapraszam już bez dłubania w autach... na kawę, herbatę... albo właściwie, skoro masz takie częste problemy z elektryką, wpadnij lepiej na coś z prądem :lol: |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
|