|
Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-11-22, 22:50
|
|
|
Powiem wam że niezłe zamieszanie z tym trybem S i ilością biegów
Jak kupiłem D3, kiedyś już to pisałem, w trybie S po przełączeniu biegów manetkami miałem tylko 5 biegów.
Wtedy miałem również kaganiec.
Później, przez awarię sterownika silnika, w moim aucie, w różnym okresie czasu gościły 2 różne sterowniki silnika.
Na jednym miałem kaganiec ale przekodowałem go tak, że w trybie jazdy automatycznej (D lub S) manetki na kierownicy nie były aktywne i na tamtym sterowniku nie wiem czy w trybie S było 6 czy 5 biegów.
Na drugim sterowniku, tym który mam obecnie, nie mam już kagańca. Na tym mam z powrotem te bardziej popularne kodowanie czyli na D lub S manetki przy kierownicy są również aktywne.
Noi jak już kolega zadał pytanie to sprawdziłem u siebie i ku mojemu zdziwieniu aktualnie w trybie S mam 6 biegów
Coś mi się wydaje, że w sterownikach był wgrywany różny soft i stąd te różnice. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2016-11-22, 22:53
|
|
|
FOSS napisał/a: | Coś mi się wydaje, że w sterownikach był wgrywany różny soft i stąd te różnice. | Też tak myślę, pewnie zależy który Niemiec właśnie miał zmianę i albo dodawał opcje w gratisie albo zabierał |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-11-23, 10:31
|
|
|
Zainteresowałem się tematem i sprawdziłem u siebie ten tryb sport trochę głębiej.
Tak jak wspomniałem wcześniej po zmianie sterownika w trybie Sport po przejściu na manualną zmianę biegów manetkami przy kierownicy na FIS pokazuje mi się 6 biegów - na wcześniejszym sterowniku pokazywał 5.
Ale jak się okazało te 6 biegów to tzw. fake
W trybie automatycznej zmiany biegów na S skrzynia zmienia biegi tylko do 5-tki.
W trybie manualnej zmiany biegów z kierownicy ale wciąż na S nie mam możliwości zmiany biegu na 6
Na razie przetestowałem to do prędkości 2zeta30 ale kiedyś gdzieś w trakcie nocnych pojeżdżawek, jak sobie o tym przypomnę, to sprawdzę też przy wyższych |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
brzozek91
Użytkownik
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Karol
Jeżdzę: Audi
Wiek: 33 Dołączył: 26 Mar 2016 Posty: 27 Skąd: Toruń, Kujawsko-pomorskie
|
Wysłany: 2017-04-19, 22:40
|
|
|
A już myślałem. Ze.mam coś nie tak z skrzynia bądź sterownikiem. Mam dokładnie tak samo a mianowicie na d jest 6 biegow a na s jest 5 biegow i nie mam kaganca. Poszła na s na 5 biegach 28o |
|
|
|
|
marekp750
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: 6HP, 5HP
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marek
Jeżdzę: D3 W12, D2 W12, D2 V8
Pomógł: 77 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 1011 Skąd: k/Pruszcza Gd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|